Jiří Kudláček

  • ODA
  • Hranice
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2020 10:13:00

Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat

Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat

Náš politický systém je poměrně deformovaný. Politická ústředí velkých stran si zvykla, že budou zvolena téměř vždy a budou řídit a velet této zemi. Jenže ony by neměly řídit, ale spravovat svěřené veřejné věci, a to je rozdíl.

V demokratické zemi by komory parlamentu měly na základě společné dohody, jako zastupitelské orgány, stanovovat pravidla a vláda s ministerstvy by měly vykonávat svěřené úkoly od zahraniční politiky, bezpečnosti až po výstavbu celonárodních projektů.

Správu a rozvoj území by měly vykonávat samosprávy včetně přenesené působnosti státní správy. Bohužel geny některých stran i politiků jsou nastaveny na stálou a co největší centralizaci moci, a tak se neustále vracíme před rok 1989. Jsem demokrat a centralizaci moci nebudu podporovat. Přínosem pro naši zemi jsou kompetence samospráv.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama