PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2020 15:45:00

Zásoby ochranných prostředků jsme vytvořili už v květnu

Zásoby ochranných prostředků jsme vytvořili už v květnu

Na zasedání Bezpečnostní rady Královéhradeckého kraje zástupci vedení kraje, složek IZS, hradecké fakultní nemocnice a krajské hygienické stanice projednali současnou situaci a připravenost na další vlnu epidemie covid-19.

 V úvodu jednání hejtman Jiří Štěpán shrnul situaci v soukromém pobytovém zařízení pro seniory Beránek v Úpici, kde se koronavirem v září nakazilo několik desítek klientů: „Situace v Beránku je stabilizovaná. S vedením zařízení jsme se spojili a zajistili zapůjčení dostatečného počtu pracovníků z našich zařízení. Aktuálně jich tam vypomáhá sedm. Další pracovníky jsme v případě potřeby schopni vyslat na potřebná místa, zároveň tento tým dále posilujeme.“

Dalším bodem programu byla situace kolem šíření koronaviru v regionu. Zástupci složek IZS potvrdili připravenost na případný scénář, jaký nastal na jaře tohoto roku, a to jak materiálním zajištěním, tak personálně.

„Už v květnu před ukončením nouzového stavu jsme vytvořili dostatečné zásoby ochranných prostředků, které slouží jako krajské hmotné rezervy. Od poloviny srpna jsme rozdělili už více jak 10 tisíc respirátorů, přes 37 tisíc ochranných obleků i rukavic. Všechna krajská zdravotnická, sociální ale i školská zařízení jsou podle aktuálních informací zásobena a neměla by trpět nedostatkem ochranných prostředků,“ informoval hejtman Jiří Štěpán.

Královéhradecký kraj za celou dobu epidemie pořídil ochranné prostředky za 60 milionů korun. V současné době disponuje téměř 250 tisíci respirátorů FFP2, 88 tisíci roušek, 43 tisíci ochranných obleků a více jak 5 tisíci litry dezinfekce.

Kromě koronavirové epidemie bylo tématem bezpečnostní rady i vyhodnocení bleskových povodní z června a července tohoto roku. Obce v Královéhradecké kraji tehdy zasáhly přívalové deště a voda poničila domy i silnice. Kraj 13 obcím vyplatil celkem 1,3 milionu korun na pokrytí škod.

V Královéhradeckém kraji bylo podle hygieniků k 23. 9. aktuálně 737 nemocných koronavirem. Od začátku epidemie hygienici v regionu potvrdili 1471 případů nákazy. Největší počet nakažených má aktuálně okres Hradec Králové (203 nakažených) po něm následuje okres Trutnov (198 nakažených) a Náchod (159 nakažených). Podle ministerstva zdravotnictví je Královéhradecký kraj jedním z nejméně zasažených regionů ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama