doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2020 21:33:00

Bez inovací to nepůjde, proto pořádáme webináře

Bez inovací to nepůjde, proto pořádáme webináře

Jak zavést inovační management a nastartovat inovace ve veřejné správě a jak mohou nové technologie pomoci zefektivnit chod organizace. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) spolu s Ministerstvem vnitra (MV) pořádají sérii webinářů.

 Mají za cíl inspirovat samosprávy a státní správu k inovativnímu myšlení a projektům. První akce se koná už v úterý 29. září 2020.

„V souladu s Inovační strategií ČR chceme posunout naši zemi mezi přední technologicky orientované světové ekonomiky,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Bez inovací to nepůjde, proto pořádáme webináře, na kterých chceme veřejné správě ukázat, proč a jak se vydat právě touto cestou.“

První webinář na téma automatizace a robotizace procesů se uskuteční 29. září od 13:00 hodin přes Microsoft Teams. Účast přislíbili vedoucí oddělení CIIRC ČVUT Petr Kadera, ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza, ředitel společnosti Techstra Lukáš Řeha či Filip Adámek z Inovační kanceláře ICT České pošty. Na akci se bude možné bez registrace připojit na adrese ZDE.

Další webináře budou následovat každý měsíc, a to až do 16. února 2021. Zazní na nich nejzajímavější inovativní témata. „V posledních měsících se mimo jiné i v reakci na pandemii nového typu koronaviru ukázalo, jak důležité je ve veřejné správě umět pružně reagovat na nenadálé situace. K tomu může pomoci správně nastavený inovační management, stejně jako nové technologie. Věřím, že webináře zaměřené na inovace budou zejména pro samosprávy velmi přínosné,“ říká ředitel odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra David Sláma.

„Témata jako automatizace procesů nebo inovační management jsou pro dnešní dobu doslova klíčová,“ říká koordinátor Inovační strategie ČR Robin Čumpelík a dodává: „Jedním z cílů Inovační strategie je podpora kreativity, nových způsobů myšlení a podnikání, ale hlavně zavádění nových principů spolupráce napříč státním aparátem a průmyslovými obory. Přispět k tomu chceme právě i skrze webináře.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama