Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2012 13:42:17

Městská policie kontrolovala lidi bez domova

Městská policie kontrolovala lidi bez domova

V rámci běžné kontrolní činnosti se strážníci Městské policie Rožnov pod Radhoštěm v posledních dnech zaměřují také na lidi bez domova. Na jedné straně jim nabízí teplé oděvy a možnost přípravy čaje nebo polévky, na druhou stranu je vykazují z veřejn

 

Kontroly lidí bez domova probíhají v  současnosti prakticky denně. Bezdomovci nejčastěji k přečkání nejhorší zimy využívají čekárny na vlakovém nádraží nebo sklepní prostory panelových domů. „Z těchto prostor je ale vykazujeme, protože nesmí sloužit jako noclehárny. Lidé bez domova také využívají prostor bývalé vozovny Českých drah nebo tzv. Paláčkův mlýn, kde často nocují,“ uvedl ředitel rožnovské městské policie Daniel Vašut.

Pondělní kontroly prostor, které využívají lidé bez domova, se zúčastnila také velitelka městské policie a starostka Rožnova Markéta Blinková.
„Potřebným osobám bez domova nabízíme teplé oděvy, deky, rukavice (zajišťuje charita), čaj nebo instantní polévky. V Rožnově není žádné zařízení sloužící k přenocování. Lidé bez domova se ve městě mohou uchýlit pouze na ubytovnu Sokolovny, ta je ale s poplatkem,“ upozornila starostka Blinková s tím, že bezplatné zařízení je v nedalekém Valašském Meziříčí (více informací o těchto zařízeních zde).

Fotografie z kontrolní činnosti naleznete zde.




Zvuková verze

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.                                                                                         
Masarykovo náměstí 128-129                                                      
756 61 Rožnov p. R.,                                                        
tel.: 571 661 137    
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama