Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2020 17:57:00

Dobrá zpráva pro vojáky a naši obranyschopnost

Dobrá zpráva pro vojáky a naši obranyschopnost

Ministerstvo obrany a Tatra Defence Vehicle podepsaly rámcovou dohodu na servis Pandurů.

 Náměstek ministra obrany pro řízení sekce vyzbrojování a akvizic Lubor Koudelka a Vladimír Matyáš za akciovou společnost Tatra Defence Vehicle dnes ráno podepsali rámcovou dohodu na komplexní servisní podporu vozidel Pandur. Ta je v hodnotě 2,39 mld. Kč s DPH s realizací v letech 2020-24.

„Je to dobrá zpráva pro vojáky a naši obranyschopnost, protože kolová obrněná vozidla Pandur patří mezi nejdůležitější výzbroj jednotek pozemních sil," uvedl ministr obrany Lubomír Metnar.

Rámcová dohoda s českým dodavatelem, kterou vzala vláda na vědomí v pondělí 21. září 2020, zajistí poskytování kompletní servisní podpory techniky na podvozku PANDUR II 8x8. Ve výzbroji Armády ČR je 107 kusů kolových bojových vozidel a kolových obrněných transportérů pořízených v letech 2009 až 2013 a dále 20 kusů kolových obrněných vozidel velitelsko-štábních a kolových obrněných vozidel spojovacích pořizovaných v letech 2019 a 2020.

Nová rámcová dohoda navazuje na předchozí smluvní vztah se společností Tatra Defence Vehicle, který vypršel na konci dubna 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama