Mgr. Jan Paparega

  • BPP
  • Most
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2020 17:25:00

Bojovat za náš kraj budou ti, kteří tady mají rodiny i práci

Bojovat za náš kraj budou ti, kteří tady mají rodiny i práci

Vážené voličky, vážení voliči dovolte mi sedm krátkých poznámek k tématu “Koho volit v krajských volbách.” Pokud pořád ještě nejste rozhodnutí, třeba Vám to pomůže. Takže:

1) Volit krajské pobočky celostátních stran nebo regionální hnutí?

Pokud zvolíte některou z celostátních stran, dáte hlas především jejich centrálnímu vedení. Stačí jen vzpomenout, jak některé celostátní strany škrtají shora, když se jim v kraji nelíbí někteří kandidáti. Co asi budou dělat, když se jim nebude líbit postup jejich politiků ve vedení kraje?

Vzpomeňte, jak se sem vždycky někdo z vlády přijede před volbami podívat na vybydlené paneláky. Na šachty. Do továrny. Ale co reálně udělali pro Ústecký kraj, který byl po desetiletí zbytkem země energeticky a lidsky využíván? Nic. Bojovat za náš kraj budou ti, kteří tady mají rodiny i práci. Ti, kterým na Ústeckém kraji fakt záleží.

2) Volte lidi z regionů

Krajské volby nejsou o celostátních tématech, jsou o tématech regionálních. Je potřeba, aby Lounsko, Šluknovsko, Litoměřicko, nebo třeba Mostecko měly své zástupce ve vedení kraje. Tito lidé dokážou přenést problémy svých regionů na vyšší úroveň a reálně je tam řešit. Až budete vybírat své favority, dívejte se na to, jaké mají zastoupení Vašeho regionu.

3) Volit nebo nevolit starosty, primátory a další představitele měst a obcí?

Když se do krajského zastupitelstva dostane Vaše oblíbená starostka, primátor, nebo významný představitel, obec o něj nepřijde. Naopak. Když uspějí v krajských volbách, je to Vás dvojitý úspěch, protože může snáze ovlivnit celokrajské rozhodnutí ve prospěch svého mateřského města. Třeba v případě obchvatu…

4) Volit nebo nevolit známé osobnosti?

Většina stran a hnutí má na seznamu i některé nepolitické kandidáty: sportovce, herce, zpěváky, jako je např. mistr světa v boxu Lukáš Konečný. Tito kandidáti ve většině případů nejsou jen na ozdobu. Jejich známá tvář velmi pomáhá při pozdějších jednáních s celostatními institucemi, nebo investory. Jejich role v politice je velmi důležitá.

5) Kroužkovat, nebo nekroužkovat?

U krajských voleb můžete kroužkovat jen kandidáty vybraného hnutí, nebo strany. Pokud tedy chcete podpořit svůj region, vyhledejte svou favorizovanou kandidátku a zakroužkujte „lidi od vás”. Nezapomeňte, že můžete zakroužkovat jen 4 kandidáty!

6) Kdo nakonec povládne?

Volba pro jasného favorita nemusí být sázkou na jistotu. Mnohé strany dopředu vylučují třeba z ideologických důvodů jakoukoliv povolební spolupráci. To u regionálních hnutí nehrozí, protože ty upřednostňují “sňatky z rozumu” a dávají důraz na rozvoj místa, kde sami žijí. Větší schopnost kompromisů odlišuje krajskou politiku od toho, co se často odehrává v televizních reportážích z parlamentu.

7) Jít nebo nejít k volbám?

Strach z koronaviru? Znechucení z celostátní politiky? To všechno je pochopitelné. Ale krajské volby jsou důležité. Proč? Kraje rozhodují o podstatných investicích, jako jsou třeba opravy silnic, hromadná doprava nebo dostupná zdravotní péče. Krajské volby ovlivňují náš život víc, než si myslíme. Přijďte proto volit a nenechte svůj kraj napospas.

Pokud s výše uvedeným souhlasíte, zvažte volbu kandidátky č. 42, Lepší Sever. Podařilo se nám dát dohromady tým lidí, v němž jsou zkušení, ale i mladí a nadějní politici a političky, podnikatelé, starostové, lékaři, učitelé, hasiči, zdravotníci… Jsou to lidé ze všech koutů našeho kraje. Lidé, kteří milují Ústecký kraj.

Volte pro lepší život v našem kraji, volte Lepší Sever.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama