JUDr. Vladimíra Bondarenková, D.E.A., MBA

Zastupitelka MČ Praha 13
  • SPD
  • Praha 13
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2020 21:42:50

SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali

SPD na čtvrtém místě v krajských volbách - vlastenci se pořádně ozvali

Interpretace výsledků voleb je často obtížná, někdo vede na mandáty, jiný na procenta. Ale co uvnitř politického hnutí? I tam se porovnává a podporuje to soutěživost ve prospěch voličů.

Především moc děkujeme voličům za projevenou důvěru, na základě které udělili hnutí SPD třicet pět mandátů a čtvrté místo v celkovém pořadí. 
Důležitá je i analýza uvnitř každé politické strany a hnutí, poučení pro příště , co se udělalo, co jde lépe. V rámci SPD stojů na stupních vítězů (podle získaných mandátů): Moravskoslezský regionální klub s 6ti mandáty, druhé místo - 5 mandátů pro Ústecký RK (8,94%) a Olomoucký RK (7,85%), pak se 4 mandáty Karlovarský RK (7,26%) a Jihomoravský RK (6,26%). Následují se třemi mandáty Plzeňský RK (6,18%), Liberecký RK (za (6,09%) a Zlínský RK (6,05%). Výčet zisků mandátů uzavírá Královéhradecký RK s 2 mandáty (5,45%). Další RK - Jihočeský, Vysočina, Pardubický RK a Středočeský RK jsou bez mandátu. Na procenta je to trochu jinak, tam vede Ústecký kraj, ale mandáty jsou cennější.
Celkový výsledek SPD není špatný, i když to jde i lépe. Výborné je, že jsme se dostali na takřka dvojnásobek mandátů (35) proti posledním krajským volbám. Z ostatních stran ve Sněmovně jsme překonali nově vzniklého rivala Trikolóru, který nám ale někdy ubral klíčové hlasy. Jsme také před ČSSD a KSČM a z Demobloku před KDU-ČSL. TOP09 se ani neodvažovala jít samostatně. Na procenta jsme předstihli STAN, ale ti mají celkově víc mandátů.
Celkově, jako člen SPD, vnímám tyto volby jako úspěch a aby na ně navázal i úspěch ve volbách do Poslanecké sněmovny cca za rok, je třeba na tom dále intenzivně pracovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama