Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2012 10:04:29

Psí útulek v mrazech bez větších problémů

Psí útulek v mrazech bez větších problémů

Šestnáct psů je k dnešnímu dni umístěno v rožnovském psím útulku. Přes výrazné mrazy posledních dnů jsou všichni psi zdravotně zcela v pořádku. Psí útulek jede na tzv. suchý režim, kdy jsou všechny kotce denně ručně čištěny a zatepleny slámou. Občané

 

Šestnáct psů je k dnešnímu dni umístěno v rožnovském psím útulku. Přes výrazné mrazy posledních dnů jsou všichni psi zdravotně zcela v pořádku. Psí útulek jede na tzv. suchý režim, kdy jsou všechny kotce denně ručně čištěny a zatepleny slámou. Občané Rožnova i okolních obcí navíc do útulku nosí deky, piškoty a také oblečky pro psy.


Přes pokračující mrazivé počasí funguje rožnovský psí útulek bez větších problémů. Všech šestnáct psů, kteří zde našli svůj dočasný domov, je bez zdravotních či jiných komplikací, způsobených mrazy. Podle slov provozovatele útulku MVDr. Radima Korbáše, se psi s chladným počasím vyrovnávají lépe než lidé. „Důležité je pro ně vysokoenergetické krmení, které zajistí dostatek energie na výrobu tepla. Kromě toho samozřejmě kotce denně čistíme a jsou zatepleny slámou a dekami. Několikrát denně také musíme vyměňovat vodu, která jinak v miskách rychle zamrzá,“ uvedl Korbáš s tím, že lidé z Rožnova a okolí nosí do útulku piškoty, deky a psí oblečky.
Psí útulek je také pravidelně kontrolován Krajskou veterinární správou. Ta při poslední prosincové kontrole konstatovala, že „…psi jsou chováni ve vyhovujícím prostředí a zoohygiena a zdravotní stav psů je dobrý…“.

Velmi pozitivní zprávou je, že se rožnovskému útulku daří umisťovat psy do náhradní péče. V roce 2011 bylo do útulku přijato 41 psů, 40 jich našlo nové majitele. To je jednoznačně nejvyšší číslo v rámci útulků v celém našem regionu. Provoz útulku pro psy je zajištěn z rozpočtu města Rožnov pod Radhoštěm a to částkou 600.000 korun. Průměrně bylo v loňském roce v útulku 29 psů.

Fotografie naleznete zde.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama