Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2020 7:38:00

Situace v Libereckém kraji i republice se zhoršuje

Situace v Libereckém kraji i republice se zhoršuje

Komentář na facebookovém profilu k pandemické situaci

Na novém semaforu ministerstva zdravotnictví už není v České republice jediný zelený region.

V Libereckém kraji stále platí, že nejvyšší výskyt je pozorován v okrese Liberec, na který připadá více než 60 % případů hlášených v celém kraji. Při 7denní incidenci přesahuje počet 340 případů na 100 tisíc obyvatel, za 14 dní je to hodnota přesahující 550 případů na 100 tisíc obyvatel. K mírnému nárůstu dochází i v ostatních okresech našeho kraje, stále se ale jedná o denní přírůst v hladině nižších desítek případů (cca 20 případů denně na okres).

V našem kraji dochází také k víc než dvojnásobnému nárůstu v počtu případů v seniorní skupině obyvatel, když se podíl případů u věkové kategorie 65+ pohybuje v průměru okolo 10 % z celkového počtu. Opět ale především v okrese Liberec, v ostatních částech kraje se jedná o jednotkové denní počty. Ani tento zvýšený počet zatím ale neznamená tlak na sektor zdravotní péče, když počet hospitalizovaných pacientů narůstá jen mírně. Dobrou zprávou také je, že v našem kraji máme stále nejméně hospitalizovaných osob s onemocněním COVID-19 v celé ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama