PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2020 13:18:00

OSVČ v kultuře chceme pomoci jednorázovým příspěvkem

OSVČ v kultuře chceme pomoci jednorázovým příspěvkem

Komentář na facebookovém profilu ke kompenzacím vlivu nouzového stavu na kulturu

 V současnosti v programu COVID-Kultura zbývá rozdělit sedm set milionů korun. Podařilo se nám dohodnout lepší podmínky, docílili jsme toho, že bude možné vykazovat nejenom ztráty nákladů akcí, které se nemohly konat, ale také provozní náklady. OSVČ v kultuře chceme pomoci jednorázovým finančním příspěvkem.

Na všech jednáních teď ale mluvím o tom, že potřebujeme další prostředky, posílit nástroje, jež máme. Protože když zavřete kina a divadla na čtrnáct dní, neznamená to, že jakmile se opět otevřou, všechno se hned vrátí do předchozího stavu. Na jaře to trvalo dva měsíce, než se diváci začali vracet. A ta situace se nyní opakuje.

Více o protiepidemických opatřeních, jejich dopadu na kulturní sektor a vyjednávání pomoci ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama