Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2020 8:38:00

Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem

Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem

Komentář na facebookovém profilu ke koronakrizi

Pomáhejme si a buďme tolerantní k lidem, kteří mají jiný názor na covid 19, roušky a vládní opatření, než máme my. Všiml jsem si, že okolo covid 19 se mnohdy rozpoutalo něco, co by se dalo nazvat „malou občanskou válkou“. Staří přátelé se hádají a nemluví spolu, hádají se i lidé v rodinách – jen kvůli různým názorům. Myslím si, že nejhorší je, aby se právě kvůli covidu náš národ rozdělil a rozhádal. Podle mě je potřeba diskutovat slušně, věcně, nenadávat si, předkládat argumenty a nebrat argumenty protistrany jako útok proti své osobě. Nesmíme dopustit, aby se kvůli této věci rozbouraly přátelské vztahy mezi lidmi a vznikala nenávist. To by se globalistům líbilo nejvíc, kdyby rozbili náš národ a naše rodiny.

Každý, kdo je například proti nošení roušek, přece nechce, aby staří a nemocní lidé umírali, a naopak každý, kdo je pro nošení roušek, přece není fanouškem totalitního státu, farmauceutické lobby a podobně.

Snažme se naslouchat argumentům toho druhého a debatovat bez emocí a osobního napadání. Chápejme, že i různé skupiny obyvatel mají různý pohled a mají strach – z různých věcí. Někdo má větší strach o své zdraví, někdo zase o svou práci či o svou firmu.

Je patrně logické, že důchodce nad šedesát patrně v průměru bude mít větší obavy z nemoci a bude více podporovat restriktivní opatření. Jinak se na věc třeba bude dívat majitel restaurace, který může zkrachovat a který se společně se svými zaměstnanci může dostat do existenčních potíží. Neříkejme o těch, kteří mají jiný názor, že jsou „blbci“, ale trpělivě diskutujme a předkládejme fakta. Hysterií nic nevyřešíme. Musíme věc řešit racionálně, bez hysterie a fanatismu.

Snažme se být pozitivně naladěni a i když třeba někdo nesouhlasí s názorem svých prarodičů, ať jim zavolá či je navštíví způsobem, aby se cítili bezpečně. Pomáhejme si navzájem. Snažme se čas, který trávíme se blízkými, prožít hezky a kvalitně a nemysleme pořád na covid, ale i na hezké věci, které jsou kolem nás. Nenechme se covidem pohltit. Ve zdravém těle zdravý duch, ale i se zdravým duchem zdravé tělo.

Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem. Kdyby se covidu podařilo rozbít naše mezilidské vztahy, naše přátelství a naší lásku, způsobilo by to možná mnohem větší škody než na zdravotním stavu naší populace a stavu naší ekonomiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama