MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2012 18:17:52

O rozpočtovém paktu Evropy referendum i ve Francii?

O rozpočtovém paktu Evropy referendum i ve Francii?

\Dnešní vydání francouzského listu Le Figaro přináší podle ČT informaci, že prezident Nicolas Sarkozy v případě svého znovuzvolení do prezidentského úřadu uspořádá referendum o rozpočtovém paktu, který země EU, kromě ČR a Velké Británie, přijaly.

Jde o zásadní posun v přístupu k rozpočtovému paktu v zemi, která je jeho spolutvůrcem. Tato změna postoje vyráží argumenty všem, kteří  v České republice ostře vystoupili proti plánu premiéra Petra Nečase nechat o případném přistoupení k rozpočtovému paktu rozhodnout veřejnost.
 
Potvrzuje se tak, že Francie, vedle Německa nejvýznamnější země EU a eurozóny, vnímá rozpočtový pakt jako fundamentální změnu ve fungování EU, o kterém musejí rozhodnout občané.
 
Postoj českého premiéra je tak v souladu s Francií a veškerá kritika jeho postupu je falešná.

MUDr. Přemysl Sobotka
 předseda regionálního sdružení
 člen gremia s hlasem poradním
 1. místopředseda Senátu PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama