RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2020 6:37:00

Konec A. Babiše a “spravedlnost” pro miliardáře

Konec A. Babiše a “spravedlnost” pro miliardáře

Komentář na facebookovém profilu k transformaci uhelných regionů

 Vznikl vládní plán, podle kterého má miliardy z rozpočtu pro transformaci uhelných regionů, spolknout firma pana premiéra Lovochemie. Máme to tedy chápat tak, že naše vláda již zřejmě plánuje konec Andreje Babiše v politice?

Peníze z rozpočtu Evropské Unie jsou již od léta 2018, na základě unijní legislativy o konfliktu zájmu, panu premiérovi zapovězeny (a jak jsem již několikrát psal, jen český zemědělský fond se neustále tvrdošíjně tváří, že na některé unijní peníze se toto nevztahuje).

Místo spravedlnosti pro regiony, zničené uhelnou těžbou, dostanou, dle plánu vlády, desítky miliard (příchozí z Fondu EU) velké energetické firmy, buďto vlastněné státem či miliardáři a v neposlední řadě se nezapomnělo i něco "málo" přiřadit Agrofertu. Vidíte v těchto výdajích přínos pro tisíce lidí na Ústecku? Já nikoliv.

Namísto pomoci lidem, žijících v těchto (samozřejmě i za přispění vládních politik) těžce zkoušených regionech, se vláda rozhodla pomoci pár oligarchům, (polo)státní firmě či neefektivnímu výzkumu.

Bohužel, toto rozhodnutí je "zrcadlem" naší vlády. A špatná zpráva nejen pro uhelné regiony, kterým lze, za pomocí unijních miliard, konečně jednou opravdu pomoci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama