Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2020 22:46:00

Poplatky za parkování v zónách by po dobu nouzového stavu měly být pozastaveny

Poplatky za parkování v zónách by po dobu nouzového stavu měly být pozastaveny

Pozastavit poplatky za parkování v zónách nejen v Praze, ale v celé České republice po dobu nouzového stavu navrhuje ministr zahraničí a místopředseda České strany sociálně demokratické Tomáš Petříček.

"V době nouzového stavu lidé nejezdí zbytečně, většinou opravdu potřebují zásobovat své blízké nebo vyřídit něco důležitého. Je zbytečné jim to ztěžovat. Navrhuji Praze i ministru Havlíčkovi dočasně zastavit vybírání poplatků za parkování v zónách," uvedl Tomáš Petříček.

Podle jeho slov se podobný krok na jaře osvědčil a nevedl k zásadním problémům v centrech měst. „Významně klesá počet aut i počet cestujících v MHD, považuji to za dobrý symbolický krok a za podporu rozumného chování v době pandemie, bude to mít jen pozitivní dopady, výběr parkovného by stejně poklesl,“  řekl T. Petříček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama