Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2020 7:33:00

Trump podle mě už pracuje na novém příběhu

Trump podle mě už pracuje na novém příběhu

Komentářř na facebookovém profilu k reakci Donalda Trumpa na výsledky prezidentských voleb v USA

 Vzpomínám na souboj Bush/Gore v roce 2000, který rozhodl teprve po pěti týdnech Nejvyšší soud. Goreovi voliči nicméně Bushe jako prezidenta stále odmítali mentálně akceptovat, byl to pro ně pochybný vítěz (vše změnilo až 11.září, kdy pocit národní jednoty převálcoval jejich nechuť k Bushovi a pachuť z voleb).

S touto reminiscencí přece jen vidím v Trumpově postupu jistou strategii. Podle mě už pracuje na novém příběhu, který je součástí jeho boje s “establishmentem”, jemuž se kontinuálně věnoval po celý svůj mandát. A součástí tohoto příběhu je právě teď zase zpochybnění volebního procesu a narušení Bidenovy legitimity coby prezidenta. Dlouholetý washingtonský insider Biden je pro to vše dokonce více než ideálním terčem.

Trump dle mého názoru chce, aby alespoň většina jeho voličů vnímala Bidena jako někoho, kdo mu prostě ukradl volby za pomoci nevěrohodného korespondenčního hlasování, médií, soudů, tajných služeb a dalších složek administrativy. To se Trumpovi může nepochybně podařit a takové vnímání by mu uchovalo kredit a pozici v nepřehlédnutelné části republikánské báze. Mohl by tak dále ovlivňovat směřování strany a třeba i dávat palec nahoru či dolů při budoucích prezidentských nominacích. O jeho přízeň by se soutěžilo.

Mohu se samozřejmě mýlit, třeba je to celé překombinované. Ale z Trumpova pohledu bych takový postup považoval za logický, pravděpodobně efektivní a vlastně jediný možný. Morální a etická hlediska do toho záměrně netahám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama