Jiří Navrátil

Politika už musí být konečně službou lidem.
  • KDU-ČSL
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2020 16:59:00

Pane ministře Hamáčku, zlobím se

Pane ministře Hamáčku, zlobím se

Náměstek hejtmana Navrátil v otevřeném dopise upozornil na dezinformaci ministra Hamáčka.


Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil poslal ministrovi Janu Hamáčkovi otevřený dopis. V něm upozornil na chybnou informaci, kterou ministr vnitra zveřejnil 11. 11. na tiskové konferenci po jednání Ústředního krizového štábu ČR. Ministr a šéf štábu prohlásil, že vláda projednávala pracovní příkazy pouze pro mediky, nikoli pro studenty sociálních oborů.

„Zlobím se. Je to přesně měsíc, co vláda studentům příslušných oborů pracovní povinnost uložila. Tito mladí lidé v sociálních službách navíc s ochotou a obětavě pomáhali už na jaře. Nevědomost pana ministra Hamáčka a včerejší veřejné prohlášení uvedly studenty i veřejnost v pochybnosti, zda jsou jejich pracovní příkazy v souladu se zákonem. A ještě hůře: je to výraz nezájmu a neúcty vůči těm, kteří jsou v sociálních službách nasazeni a často jsou kvůli přímému kontaktu s nakaženými v ohrožení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil a upřesnil, že aktuálně v sociálních službách v regionu působí na základě rozhodnutí 133 studentů a žáků.

„Pana ministra jsem v dopise vyzval, aby vše veřejně uvedl na pravou míru. Považuji za velmi důležité, aby veřejnost věděla, že vedle vojáků, dalších složek záchranného sboru a vedle mediků pomáhají v aktuální mimořádné krizové situaci také studenti sociálních oborů. Také oni si zaslouží respekt a poděkování,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama