Ing. Martin Kukla

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2020 15:18:00

Audit potvrdil, že Kraj Vysočina dobře hospodaří s energií

Audit potvrdil, že Kraj Vysočina dobře hospodaří s energií

Koncem října 2020 provedla akreditovaná certifikační společnost BUREAU VERITAS dozorový audit Kraje Vysočina a jeho vybraných příspěvkových organizací dle normy ČSN EN ISO 50001:2012 Systémy managementu hospodaření s energií.

Auditoři posuzovali celkové nastavení a funkčnost systému a ve svých závěrech zhodnotili velmi kladně úroveň a progres ve zlepšování zavedeného systému managementu hospodaření s energií u kraje i jeho organizací. Kraj Vysočina a jeho příspěvkové organizace mají ve správě téměř 800 budov.

Předmětem posuzování bylo všeobecné nastavení systému managementu, odpovědnost vedení, existence postupů pro snižování energetické náročnosti a jejich efektivnost, energetická politika, úroveň zavedení systému managementu a uplatňování v praxi, dodržování právních předpisů a dalších požadavků, zda je proces řešení nápravných opatření funkční a zda je zaveden kontrolní mechanizmus. „Kraj před rokem získal poprvé tento certifikát a dozorový audit potvrdil, že nastavené procesy probíhají správně.  Udělený certifikát nás zavazuje k dalšímu zlepšování a hledání potenciálu úspor v této oblasti. Pro platnost certifikátu, který vyprší v roce 2022, budeme muset za rok opět prokázat splnění vyžadovaných kritérií normy. Potěšilo mě, že došlo k obhájení certifikátu a zároveň, že ze strany auditorů bylo kladně hodnoceno on-line školení o povědomí hospodaření s energií pro zaměstnance kraje a existující systém sledování spotřeb v budovách ve vlastnictví kraje,“ zhodnotil průběh auditu náměstek hejtmana pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama