Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2020 23:14:55

Konec práva a demokracie?

Konec práva a demokracie?

Senát zneužívá moc za potlesku samozvaných vyvolených.

 Dne 19.11.2020 Senát schválil usnesení, dle kterého Rada ČT odvolala Dozorčí radu v rozporu se zákonem o ČT. Zároveň Poslaneckou sněmovnu vyzývá, aby se tímto pochybením neprodleně zabýval její volební výbor. Je normální, aby senátoři takto veřejně zneužívali moc a "Pravdoláskaři" jim k tomu ještě tleskali??? Mohli by páni senátoři laskavě oznámit, v čem Rada odvoláním porušila zákon??? Uvádím konkrétní část zákona o ČT:

§ 8a

Dozorčí komise

(2) Dozorčí komise má 5 členů, kteří jsou voleni a odvoláváni Radou z občanů České republiky s odbornými předpoklady pro výkon funkce člena dozorčí komise.

V zákonu se jasně říká, že členové komise jsou voleni a odvoláváni Radou!!! Kde je tedy to porušení zákona??? Senát tedy naprosto veřejně lže!!! Vidíme konec práva a demokracie v přímém přenosu za potlesku Eurohujerských posluhovačů. O co ve skutečnosti jde? Rada začala přesně dle zákona konat. Jejím úkolem je totiž mimo jiné: Kontrolovat účelné a hospodárné využívání finančních zdrojů a majetku České televize podle schváleného rozpočtu, plnění povinností České televize převádět a používat výnosy z vysílání reklam v souladu s tímto zákonem a zvláštním právním předpisem a na zjištěné nedostatky písemně upozorňovat generálního ředitele. Financování je už dlouhodobě v červených číslech a v okamžiku, kdy se v tomto směru začaly hýbat ledy, rozjel se současný kolotoč. Nynější „demonstranti“ tak plní roli užitečných idiotů, či vědomě bojují proti vyschnutí nekontrolovaných finančních toků. V žádném případě ne proti zachování svobody a nestrannosti televize, jak to sami (nyní včetně senátorů) prezentují!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama