JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2020 16:34:04

V krizovém stavu se z vlády neutíká

V krizovém stavu se z vlády neutíká

ČSSD má svoji zodpovědnost vůči zemi i lidem v boji s Covidem a jeho důsledky - společenskými i ekonomickými.


Dnes v noci při hlasování o daňovém balíčku snad konečně pochopili levicoví voliči, komu sedli na lep, když sice zavládl mohutný "levicový" marketing, ale nakonec splnil letitý sen ODS, kdo rozevřel nůžky mezi chudými a bohatými a kdo fakticky zatroubil do útoku na sociální stát a veřejné služby výpadkem rozpočtových příjmů přes 100 mld Kč.
O desítky miliard korun přišly kraje a obce, a to občané pocítí už velmi brzy. Obce i kraje budou muset výrazně škrtat a dotkne se to základních veřejných služeb, zejména investic do zdravotnictví, sociální péče, veřejné dopravy, školství. Zcela jistě zmizí nebo se výrazně zmenší podpory pro spolky, sport, kulturu atd. na lokální úrovni, protože obce a kraje budou muset na prvním místě zajistit svoje zákonné povinnosti a zřizovatelské kompetence.
Snad si lidé všimli, že do noční ďábelské koalice patřila i KSČM, SPD a Trikolóra. Jediným skutečným obráncem levicových hodnot, zejména daňové solidarity, sociálního státu a kvalitních veřejných služeb, na které jsou lidé v ČR zvyklí, tak zůstavá sociální demokracie. A jsme poslední brzdou před bezbřehým populismem, před rozpuštěním a privatizací státu. Jsem také zvědav na stanovisko Senátu ČR a prezidenta republiky, který byl podveden příslibem dvouleté účinnosti daňových návrhu hnutí ANO. Každý student 1. ročníku právnické fakulty či začínající asistent poslance dobře ví, že nějaký text v důvodové zprávě, na kterou se ANO teď odkazuje, nemá žádnou právní relevanci a je nevymáhatelný. Sociální demokracie by teď neměla uraženě bouchat dveřmi, ale v zájmu lidí i celého státu teď naopak tvrdě vystupovat z levicových pozic k obraně sociálního státu, zabránění privatizace veřejných služeb a k zabránění útoku na peněženky občanů např. před zvyšováním spoluúčasti za zdravotní péči, eventuelními nápady na zavedení školného a dalších pravicových "perel", které určitě přijdou. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama