JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2020 19:37:00

Letos jsme podpořili celkem 47 žadatelů

Letos jsme podpořili celkem 47 žadatelů

Hasiči v Proseči-Záboří mají díky podpoře kraje nové dopravní auto.

Od roku 2016, kdy vznikl státní dotační titul na nákup dopravních automobilů, podpořil Pardubický kraj částkou necelých 50 milionů korun pořízení 167 automobilů. Jedním s úspěšných žadatelů bylo také město Proseč. To žádalo o dotaci pro svojí jednotku v Záboří. Nové vozidlo ve středu předali starosta města Jan Macháček a krajský starosta dobrovolných hasičů a krajský zastupitel Josef Bidmon.

„V letošním roce bylo v rámci tohoto dotačního titulu podpořeno celkem 47 žadatelů. Obdobný počet bude podpořen z rozpočtu příštího roku s tím, že o rozdělený prostředků bylo rozhodnuto již v letošním roce. Každý z žadatelů získá od kraje maximálně 300 tisíc korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle krajského starosty dobrovolných hasičů Josefa Bidmona je tato dotace obcemi velmi pozitivně vnímaná a využívaná. „Obce mohou díky příspěvku státu, který je až 450 tisíc korun a kraje v hodnotě 300 tisíc korun, získat nové dopravní auto za velmi výhodných podmínek. Jsem rád, že i díky této podpoře mohly jednotky pomoci opakovaně v rámci nouzového stavu s distribucí,“ řekl Josef Bidmon.

Maximální možné využití automobilu ve městě potvrdil starosta Proseče Jan Macháček: „Spolupráce s dobrovolnými hasiči byla u nás vždy perfektní, oceňuji jejich pomoc a spolupráci. Jsme domluveni, že automobil bude plně k dispozici také v případě, že bude naše město potřebovat pomoc s přesunem jakéhokoliv materiálu nebo transportu, například dětí, a to nejen těch, které jsou aktivní v rámci požárního sportu.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama