Marek Vokšay

  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2012 11:29:48

NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii

NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii

Dne 22.2.2012 v dopoledních hodinách byla na Úřad vlády ČR k rukám premiéra poštou i mailem odeslána petice nazvaná "NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii" !

Text petice :

Považujeme za nepřijatelný nátlak tzv. "osobností"  na premiéra Nečase, aby urychleně podepsal smlouvu o rozpočtové unii dle požadavku dua Merkelová-Sarkozy. Rozpočtová kázeň a uzákonění vyrovnaného rozpočtu je v zájmu ČR a všech států světa, neboť další neinvestiční zadlužování vede neodvratně k další finanční krizi, případně ke kolapsu celého bankovního systému. Rozhodnutí o alespoň vyrovnaném rozpočtu je ale jen a pouze v kompetenci jednotlivých států a vlád, a považujeme za nepřípustné a nepřijatelné, aby kdokoli měl možnost penalizovat jakýkoli stát za to, že se byť jen jednou za několik let rozhodl z důvodů investic přistoupit k prodeji státních dluhopisů pro účely půjčky. Proto jasně prezentujeme své NE, a žádáme premiéra Nečase, aby deklaroval , že se Česká republika ke smlouvě o rozpočtové unii NIKDY nepřipojí. Zároveň premiéra Nečase žádáme, aby urychleně připravil zákon o vyrovnaném rozpočtu dle vzoru Švýcarska k předložení Parlamentu ČR, a udělal vše pro jeho schválení.

Zároveň s peticí byl odeslán i její průvodní dopis :

v Ústí nad Labem, dne 21.2.2012


Věc: průvodní dopis k petici

Vážený pane premiére,

píši vám jménem prvních 300 signatářů petice „NE podpisu smlouvy o rozpočtové unii“.

Pouze prvních 300 proto, abychom tvořili protiváhu těm, kteří jsou zváni osobnostmi,

a jejichž podpisy Vám donesl pan Halík, neboť lidé jsou si v síle svého hlasu rovni.

Je nás také 300, a jsme odhodláni prezentovat své vlastenectví a patriotismus našimi podpisy pod zmíněnou peticí, bez jakéhokoli dalšího spojovacího prvku, bez ohledu na stranické preference, bez jakýchkoli ideologických předsudků a omezení, pouze s vědomím toho, že klanění se a servilnosti vůči sociálním a ekonomickým inženýrům EU již bylo dost, a že nehodláme připustit, aby nad rozpočtovou odpovědností ČR bděl nějaký nevolený byrokrat z Bruselu, který by navíc mohl rozhodovat o udělení případných sankcí . A nejsme sami pane premiére. Petice i nadále pokračuje a k dnešnímu dni již jsme schopni předložit i druhých 300 podpisů, kterých se nakonec, a v to doufáme a věříme, sejdou tisíce.

Pane premiére, signatáři petice Vás žádají, abyste nepodlehl nátlaku z EU, a nepřipojil nezodpovědně svou i jejich vlast k tak nehoráznému dokumentu, jakým by pakt o rozpočtové unii nepochybně byl. Věříme, že náš hlas vyslyšíte, stejně jako hlas všech ostatních, kteří se k naší petici ještě připojí.


Petici lze najít zde: http://www.petice24.com/ne_podpisu_smlouvy_o_rozpotove_unii


Ke dni 22.2.2012 do jedenácté hodiny dopolední podepsalo petici již 650 signatářů.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama