Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2020 9:56:46

Díky hnutí SPD zůstane pracujícím občanům více peněz v peněženkách!

Díky hnutí SPD zůstane pracujícím občanům více peněz v peněženkách!

SPD podpořilo zrušení superhrubé mzdy, navýšení daňových odpočtů a zmrazení platů ústavních činitelů. Dále všichni naši přítomní poslanci hlasovali proti prodloužení nouzového stavu.

Poslanci za hnutí SPD svými hlasy ve sněmovně přispěli k tomu, že byla zrušena superhrubá mzda a navýšeny daňové odpočty, což pozitivně pocítí několik milionů pracujících občanů, neboť se jim navýší čistá mzda a tím jim zůstane více peněz v peněženkách. Sněmovna též jednala o prodloužení nouzového stavu a zmrazení platů představitelů státní moci.

To, že poslanci za hnutí SPD nepodpoří žádné prodloužení nouzového stavu, avizoval předseda hnutí Tomio Okamura ještě před zahájením čtvrteční schůze Poslanecké sněmovny, kde se o tom hlasovalo. Již v počátku pandemie naše hnutí SPD navrhovalo novelizovat zákon o ochraně veřejného zdraví, aby o jednotlivých opatřeních mohly rozhodovat odborné orgány Ministerstva zdravotnictví, tedy hygienici a epidemiologové. Novelizací zákona o ochraně veřejného zdraví by se neřešilo prodlužování nouzového stavu. V rámci rozpravy jsme apelovali na vládu, že nepředkládá údaje o vyhodnocení účinnosti přijatých opatření a celkově postupuje chaoticky a že další prodloužení nouzového stavu je zásadní opatření, které omezuje svobody občanů. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura též zmínil, že vláda chce prodloužit nouzový stav jen proto, aby mohla zadávat zakázky bez výběrových řízení, a ovládat životy občanů. Poukazoval na to, že už nyní mohou krajské hygienické stanice přijímat opatření i bez nouzového stavu. Též kritizoval i vládní restrikce, které nemají logiku (např. zákaz nedělního prodeje, zákaz večerního vycházení a uzavření menších obchodů) a nejvíce tak poškozují malé živnostníky. Hnutí SPD za živnostníky postižené dopady epidemie koronaviru bojuje dlouhodobě, o čemž svědčí i to, že jsme podali v této věci od jara desítky zákonů, z nichž byly některé přijaty, některé ne. My v tomto našem úsilí budeme i nadále pokračovat, protože nechceme mlčky přehlížet šikanu a poškozování živnostníků a malých středních českých firem, které odvádějí daně v České republice a jsou důležité pro naši ekonomiku.

Výsledek více než devítihodinového jednání dopadl tak, že vládní koalice podporovaná komunisty nakonec schválila prodloužení nouzového stavu do půlnoci dne 12. prosince 2020. Všichni přítomní poslanci hnutí SPD hlasovali proti prodloužení nouzového stavu. Jednání ve Sněmovně dále pokračovalo až do páteční druhé hodiny ranní a následně od devíti hodin proběhly další čtyři schůze.

Hnutí SPD je velmi rádo, že i za jejich podpory se podařilo odhlasovat zrušení superhrubé mzdy a výrazné zvýšení slevy na poplatníka. Díky zrušení superhrubé mzdy, zavedení sazeb daně z příjmu 15 a 23 procent a zvýšení slevy na poplatníka si polepší víc než čtyři miliony zaměstnanců. Poslanci našeho hnutí též hlasovali pro, aby se zmrazily platy vrcholných politiků a dalších činitelů včetně soudců. Od roku 2022 pak schválená změna zákona upraví výpočet platů ústavních činitelů. Odvíjet se budou od průměrné mzdy v celé ekonomice místo od průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře, jako je tomu nyní. Hnutí SPD již před dvěma lety podalo ve Sněmovně návrh na zmrazení platů politiků do roku 2021, který ale žádný poslanecký klub v té době nepodpořil. Obě výše uvedené předlohy ještě musejí posoudit senátoři a podepsat prezident.

Hnutí SPD předkládá a hlasuje v Poslanecké sněmovně pro zákony, které jsou ku prospěchu všech našich občanů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama