Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2020 17:54:21

Když návrat žáku do škol nepřinese to, co má

Když návrat žáku do škol nepřinese to, co má

Komentář na facebokovém profilu k návratu žáků maturitních a závěrečných ročníků SŠ do škol


Dnes se vrací do škol žáci maturitních a závěrečných ročníků SŠ a také je obnovena odborná praktická výuka. K obojímu jsme i jako KDU-ČSL opakovaně vyzývaly a obojí je správně. Dospělí žáci jistě dokáží respektovat všechna ochranná opatření a hlavně se nebude dále forma distanční výuky negativně promítat do jejich přípravy na maturitu resp. závěrečné zkoušky. A u odborné výuky je to zřejmé, prostě doma ten soustruh má málokdo a asi se shodneme, že posílat žáky na brigády asi není dlouhodobě úplně vhodná praxe. Tak je tento krok dalším posunem pro naše školství. Ale jsme v ČR a i tady platí ono ale...

Bohužel ale i zde má krok vlády svůj rub a líc. Na ministerstvu zdravotnictví logicky úplně nemají představu, jak výuka maturitních ročníků probíhá. Jinak by totiž nemohli tak tvrdošíjně trvat na dodržení homogenity skupin. V situaci, kdy to např. na gymnáziích je možné pouze u výuky českého jazyka, matematiky a několika málo dalších předmětů, kdy cca 70 % výuky běží v seminářích a právě tam se intenzivně žáci chystají na maturitu, je to požadavek, který fakticky znamená pokračování distanční výuky. Bohužel ani MŠMT nijak nereagovalo na mé dotazy. A našly by se i další nelogičnosti. Napadá mě ono klasikovo: Komu Tím prospěješ?

Znovu tedy vyzývám MŠMT a MZd, zkuste vychytat i tyto kolize v opatřeních, které fakt nedávají smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama