Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2020 18:49:00

Vláda zpackala zákon a živnostníky nepochopitelně trestá

Vláda zpackala zákon a živnostníky nepochopitelně trestá

Komentář na facebookovém profilu k zamítnutí kompenzačního bonusu pro živnostníky a odpuštění DPH

 Ve čtvrtek došlo ve Sněmovně k dalšímu podrazu na živnostníky a malé české podnikatele a jejich zaměstnance. Vládní poslanci hnutí ANO, ČSSD a KSČM zamítli návrh, aby měli nárok na kompenzační bonus, který činí 500 korun na den, také živnostníci, kteří již pro své zaměstnance čerpají antivirus, aby udrželi pracovní místa. Vláda totiž před měsícem zpackala zákon a v současnosti tyto živnostníky nepochopitelně trestá tím, že nemají nárok na kompenzační bonus, přestože se snaží udržet svoje zaměstnance a platí jim alespoň nějaké mzdy, přestože sami mají ekonomické problémy.

Jak víme, podpora antivirus jde přímo na mzdy zaměstnancům, a nikoliv živnostníkovi, který je zaměstnává. Poslankyně SPD Lucie Šafránková podala ve Sněmovně návrh na narovnání tohoto stavu, abychom teď v krizi podpořili i tyto živnostníky, ale vláda zcela nelogicky podporu těmto živnostníkům odmítá.

A ve čtvrtek došlo ve Sněmovně ještě na další hlasování proti živnostníkům a malým podnikatelům a jejich zaměstnancům. Je to neuvěřitelné. Poslanec SPD Jan Hrnčíř podal návrh, aby stát odpustil do 31.12.2021 odvody DPH z nápojů a jídla prodaného v restauracích a dalších stravovacích zařízeních, abychom podpořili restaurace a jejich zaměstnance, kteří by přišli o práci. V pohostinství se prudce zvýšila nezaměstnanost a lidé jsou zoufalí. Je nutné udržet pracovní místa.

A k našemu nemilému překvapení malé české podnikatele a jejich zaměstnance podrazila hlasovací koalice poslanců hnutí ANO, ČSSD, STAN a TOP 09, kteří svorně hlasovali proti. Pokrytecky k našemu návrhu přistoupili poslanci ODS, KSČM, Pirátů a KDU-ČSL, kteří se zdrželi.

Co k výše uvedených hlasováním dodat – po čtvrtku se opět ukázalo, že hnutí SPD konzistentně bojuje za české živnostníky a malé a střední české firmy a jejich zaměstnance. Ale jsme ve Sněmovně často osamoceni. Podpořte nás prosím ve volbách, ať je náš hlas silnější. Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama