Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2020 15:39:00

Podpora malých podnikatelů a živnostníků neodpovídá jejich situaci

Podpora malých podnikatelů a živnostníků neodpovídá jejich situaci

Komentář na facebookovém profilu k podmínkám čerpání a výši kompenzačního bonusu

 Musíme si uvědomit, že spousta lidí se dnes bojí toho, aby nebyli vytrasování a nemuseli zůstat doma. Proč? Stavíme je totiž do pozice, že pokud dodržují všechna opatření a nařízení, tak mají obrovský problém uživit sebe a své rodiny. Tomuto stavu musíme chtít předcházet dostatečnou záchranou sítí, jinak tím jen prodlužujeme uzavření společnosti a ekonomiky. Proto jsem ve Sněmovně přednesl dva pozměňující návrhy, které měly řešit závažné problémy:

Navrhl jsem, aby bylo možné čerpání kompenzačního bonusu i dalších forem podpory, například na nájemné či na zaměstnance. To v současné době není možné. Jinak řečeno nutíme lidi si vybrat mezi podporou pro sebe, nebo své zaměstnance. To je naprosto špatně.

Druhým návrhem jsem chtěl zvýšit kompenzační bonus na 667 Kč denně, tedy z 15 000 na 20 010 Kč měsíčně. Důvod je jednoduchý. V první vlně pandemie byla podpora osvobozena od odvodů, ale momentálně tomu tak není. Místo 15 000 Kč o kterých mluví vláda, tak dostávají živnostníci pouze něco okolo 10 000 Kč a z toho je fakt těžké vyžít.

Bohužel ani jeden z mých návrhů neprošel...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama