Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2020 14:14:06

Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého

Kompenzace, zdá se, nejsou pro každého

Už téměř dva měsíce mají podnikatelé z nařízení státu zavřené provozovny. Dva měsíce nemohou vydělávat, aby zajistili finance pro chod firem, své rodiny a výplaty pro zaměstnance.


Vláda sice deklaruje širokou podporu, ale jak je to ve skutečnosti? Některé druhy podpory nejdou kombinovat.
Například kompenzační bonus pro živnostníky nemůže mít souběh s Antivirem, který je podporou mezd zaměstnanců. A
I když se zdá být na první pohled jasné, že živnostník, který má zaměstnance a stát mu zavřel provozovnu, potřebuje na pouhé přežití oba druhy podpor, opak je pravdou. Musí si vybrat buď jedno nebo druhé.
A právě z tohoto důvodu v pátek kolega Vojtěch Munzar (ODS) podal v rámci projednávání novely zákona o spotřebních daních pozměňovací návrh, který by tuto nelogičnost narovnal a umožňoval souběh více kompenzací, tak jak velí logika nákladů podnikatele.
Bohužel podporu jeho návrh našel jen v opozičních lavicích a proto tato nespravedlnost, tato Sofiina volba, zda zvolit příjem pro sebe a své rodiny nebo podporu na platy pro zaměstnance, živnostníkům zůstává.
Příběhů o složitém rozhodování je hodně. Mnoho z těch, kteří stále nevěří tomu, že je vláda takto obelhala, se obrací na mě jako na poslance. Dotazy stále dostáváme i do Poradny pro podnikatele, kterou jsme v kanceláři ODS v Jablonci nad Nisou otevřeli ve spolupráci s naším kolegou a daňovým poradcem Borisem Pospíšilem už na jaře během první vlny koronaviru. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama