Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2012 11:08:11

STOP falšování dějin!

STOP falšování dějin!

Má reakce na článek ze dne 24.2.2012 Syn popraveného Píky: Zakázat komunisty je jako zakázat dětem kouřit

V uvedeném článku se pan Píka pozastavuje nad tím, že se mu komunisté nikdy za smrt táty neomluvili. Skutečně by mě zajímalo, za co se mají mí předchůdci v KSČ omlouvat. Proč byl popraven Heliodor Píka? V době počátku socialismu v Československu, kdy imperialisté stále otevřeněji projevovali snahu využít armád mobilizovaných do boje s fašismem pro boj proti SSSR. K němu chtěli použít dokonce i zbytky fašistických jednotek. Obrácení zahraničních vojenských jednotek antifašistické koalice proti SSSR vyznával i generál Heliodor Píka, v roce 1949 prý neprávem popravený. Je jisté, že skutečně byl západním agentem a chtěl dosáhnou narušení míru.


Sovětskému svazu vyhrožovali i atomovou zbraní, jejíž účinnost američtí imperialisté dvakrát demonstrovali na japonském civilním obyvatelstvu. Přítrž tomuto jednání však učinilo v roce 1947 prohlášení ministra zahraničí SSSR V. M. Molotova, že Sovětský svaz má také k dispozici jadernou zbraň, a ještě něco navíc. Tím "něčím navíc" byla vodíková bomba. Sovětský svaz však s těmito zbraněmi hromadného ničení neměl žádné destruktivní záměry, naopak vedl mezinárodní kampaň proti válce a za zákaz jaderného zbrojení.


KSČM - tu antikomunistickou stranu, nikdo nezakáže. Současní režimní vládci dobře vědí, že KSČM tento režim podporuje a slouží mu. V článku pan Píka odpovídá, že by KSČM nezakazoval, že se zájem společnosti pohnul jinam. Ano zájem společnosti se pohnul jinam. Dříve, kdy slova jako nezaměstnanost, exekuce, bezdomovec znali lidé pouze nanejvýš z vyprávění a mohli se věnovat společenskému dění. Teď neví, co mají zaplatit dříve, jestli nájem pro sebe a své děti, nebo splátky na půjčku s nehorázným úrokem. Pane Havle, děkujeme!

A pokud je pro pana Píku skupina Mašínů skupinou hrdinů, zajímalo by mne, zda nebude požadovat vyznamenání také pro fašistického šílence Anderse Breivika.

Vojtěch Mišičák, člen ÚV KSČ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama