ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2012 14:28:32

Čeští sportovci se mohou chystat na paralympiádu, dohled Mezinárodního paralympi

Čeští sportovci se mohou chystat na paralympiádu, dohled Mezinárodního paralympi

Na paralympiádu v Londýně budou moci jet všichni čeští hendikepovaní sportovci s odpovídající výkonností. Mezinárodní paralympijský výbor totiž zrušil pozastavení členství Českému paralympijskému výboru ve své struktuře

Podmínkou pro zrušení sankce je dodržení Memoranda o porozumění podepsaného Českým paralympijským výborem, Českým svazem tělesně postižených sportovců a Českou asociací tělesně hendikepovaných sportovců, které bylo uzavřeno 17. února.

„Jsem velmi ráda, že se podařilo dosáhnout tohoto příslibu a že se na paralympiádu budou moci pokusit  kvalifikovat všichni postižení sportovci bez rozdílu. Zároveň toto vnímám jako první krok, který může vést ke zlepšení vztahů uvnitř českého paralympijského hnutí a urovnání dlouholetých sporů. Těší mě, že na dodržování všech dohod bude dohlížet i Mezinárodní paralympijský výbor.“ řekla Lenka Kohoutová poslankyně ODS a členka Petičního Výboru, který se situací v českém paralympismu zabýval více než rok.

Podepsané memorandum o porozumění hovoří například o nutnosti do konce března upravit stanovy Českého paralympijského výboru tak, aby se zamezilo nerovným postojům vůči jednotlivým členům výboru a bylo zajištěno jejich spravedlivé financování.

Předseda Mezinárodního paralympijského výboru Xavier Gonzales ve svém dopise, který ruší suspendaci ČPV píše: „MPV na základě Vaší dohody s okamžitou platností  ustupuje od pozastavení členství ČPV. Situaci budeme nadále sledovat a nabízíme podporu a pomoc pro další kroky, které musí následovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama