JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2020 7:33:00

To byla tedy pořádná nálož

To byla tedy pořádná nálož

Komentář na facebookovém profilu k rozpočtovým opatřením, schváleným vládou

 Včera jsem podepsala hned několik rozpočtových opatření, na kterých jsme se dohodli na vládě:

Kvůli druhé vlně epidemie uvolňujeme 1 miliardu korun pro Státní správu hmotných rezerv, aby mohla průběžně doplňovat zásoby respirátorů nebo ochranných obleků. Ve skladech tak bude dál dostatek ochranných prostředků.

Převádíme téměř 1,8 miliardy korun na Ministerstvo zdravotnictví, aby za ně nakoupilo vakcíny proti nákaze COVID19.

Z rozpočtové rezervy uvolňujeme 20 milionů korun pro potravinové banky, aby měly i nadále dostatek zásob jídla pro ty nejohroženější. Například pro seniory, matky samoživitelky nebo lidi bez domova.

Posíláme dalších 68 milionů korun na protidrogovou politiku. Tyto peníze rozdělí Úřad vlády mezi organizace zabývající se léčbou drogově závislých, jejichž fungování ohrožují rostoucí provozní náklady kvůli epidemii.

Další 3 miliardy navíc bude mít ještě letos Ministerstvo zemědělství na programy zaměřené na boj proti suchu a na pozemkové úpravy. Národní sportovní agentura dostane 2,3 miliardy na obnovu a výstavbu sportovišť v regionech.

A Ministerstvu pro místní rozvoj posíláme prostředky na rozvoj zejména malých obcí. Přes 2,4 miliardy půjde na program Podpora rozvoje regionů 2019+. Dalších 475 milionů korun půjde na Podporu bydlení a 10 milionů korun na program Bezbariérové obce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama