RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2020 20:09:00

Premiér se soustředí na vytváření emocí, ale důvěra mezi ně nepatří

Premiér se soustředí na vytváření emocí, ale důvěra mezi ně nepatří

Komentář na facebookovém profilu k Babišovu odmítnutí očkování proti koronaviru

 Vůbec nechci bagatelizovat zdravotní handicap pana premiéra, ale i tento jeho krok v boji proti pandemii se moc nepovedl. Pokud má pochybnosti o tom, zda je pro něj očkování bezpečné, měl to předem konzultovat neb takováto otázka přece musela přijít.

Naše země se zřejmě chystá na další omezení, neb data na jeho potřebu jasně ukazují. Naštvání tisíců podnikatelů i dalších lidí je zcela oprávněné. Bohužel slavný český PES nebyl domyšlený a je příliš rychlý.

Naštvání rodí nedůvěru, nedůvěra vede v nerespekt, a ten v této pandemii vede k dalším stovkám a (sned ne) tisícům mrtvých. A miliardám ekonomických škod.

Zejména pro nás platí, že vakcína je jedinou dobrou cestou z tohoto problému. Samozřejmě vakcína řádně testovaná a odpovědně schválená.

I takováto vakcína zabere jen tehdy, pokud si ji nechá aplikovat velká většina lidí. Je úkolem politiků, aby důvěru v toto řešení, prakticky jediné, které je možné, podporovali. Třeba tak jako to udělali bývalí američtí prezidenti (pánové Busch j.r., Clinton a Obama). A tak, jak to dělá královna Alžběta II.

Náš premiér se ale soustředí na vytváření jiných emocí. Obvykle jde o emoce úplně jiné, a důvěra mezi ně nepatří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama