Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2020 14:51:00

Mezigenerační solidarita se vytratila

Mezigenerační solidarita se vytratila

Komentář na facebookovém profilu k důchodové reformě

 Jako KDU-ČSL chceme v rámci důchodové reformy zohledňovat nejen příjmy lidí v době produktivního věku, ale také úsilí vložené do výchovy dětí! Nelze totiž rodiče trestat za to, že mají děti a část kariéry obětovali jejich výchově na úkor kariéry a vyšších výdělků.

Především se to dnes týká maminek, které dnes mají výrazně nižší důchody. Přitom ale mají velkou zásluhu na výchově nás, dnešních daňových poplatníků, kteří celý systém financujeme. Proto je chceme ocenit zvýšením důchodu o 500 Kč měsíčně za každé vychované dítě. Jsem rád, že tento návrh akceptovala i komise pro spravedlivé důchody.

Dále chceme, aby důchodový systém v budoucnu umožňoval asignaci, tedy abych jako poplatník mohl část svého odvodu na sociální pojištění nasměrovat přímo na zvýšení důchodu, který je vyplácení mým rodičům. Mezigenerační solidarita se vytratila a je velmi důležitá! Na všechny naše návrhy se můžete mrknout ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama