Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2020 17:14:00

Na Českolipsku zajistí vlakové spoje společnost Die Länderbahn

Na Českolipsku zajistí vlakové spoje společnost Die Länderbahn

Liberecký kraj pokračuje v přípravě zlepšení vozového parku pro oblast Českolipska, nyní také na regionálních vlakových linkách L4 Mladá Boleslav město – Česká Lípa – Rumburk a L2 Liberec – Česká Lípa – Děčín.

 Rada Libereckého kraje 11. prosince potvrdila jednání se společností Die Länderbahn CZ. Nízkopodlažní vozy Siemens Desiro, známé z provozu mezi Libercem a Drážďany, by tak měly již v prosinci 2021 začít obsluhovat linku L4. O rok později se objeví i na druhé lince L2.

„Ve všech vlacích již platí krajské integrované jízdenky IDOL. Celostátní systém jednotného tarifu bude Ministerstvem dopravy spuštěn do rutinního provozu 13. prosince 2020 a bude platit u všech dopravců poskytující služby v železniční osobní dopravě. Liberecký kraj také všechny své dopravce vyzval ke vzájemnému uznávání jízdenek dle vlastních tarifů. Společnosti ARRIVA vlaky a Die Länderbahn CZ již potvrdily, že budou o vzájemném uznávání jízdenek jednat,“ uvedl hejtman Martin Půta. Reakci Českých drah kraj dosud nezná.

Liberecký kraj se stará o provoz regionálních vlakových linek. „Rychlíkové spoje spadají pod správu Ministerstva dopravy, proto u nich Liberecký kraj kvalitu vozidel ani tarifní nabídky nedokáže ovlivnit. Navíc stát s krajem výběr dopravců bohužel nekonzultuje,“ dodal Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

Bližší informace naleznete také ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama