Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2020 8:54:39

Bráníme Českou republiku před nelegální imigrací a islamizací!

Bráníme Českou republiku před nelegální imigrací a islamizací!

Řecký list Kathimerini zveřejnil zprávu, ve které řecký ministr pro migraci a azyl Notis Mitarakis uvedl, že turecké úřady a neziskovky působící v Turecku pomáhají s pašováním imigrantů ze Somálska do EU.

Tato pomoc spočívá ve zprostředkování víza a nelegálním převozu na lodích na řecké ostrovy.

Hnutí SPD prioritně odmítá islamizaci Evropy, ke které postupně dochází tak, že do unijních zemí stále nelegálně míří imigranti, kteří zde chtějí žít ze štědrých sociálních dávek na úkor původních obyvatel. Převážná většina těchto imigrantů pochází z afrických zemí a jsou to vyznavači islámské ideologie, kterou následně šíří pomocí zřizovaných komunit. To vnímáme jako velkou bezpečnostní hrozbu, protože mezi těmito imigranty jsou zastoupeni i vyznavači Islámského státu, kteří v Evropě provedli řadu teroristických útoků, při kterých přišlo o život mnoho nevinných lidí. Naše hnutí podporuje aktivity řecké vlády (viz např. vybudování hraničního plotu mezi Řeckem a Tureckem) v boji s nelegálními imigranty, kterých proudí do Řecka stále více, čemuž napomáhá i přístup Turecka k této problematice.

Minulé úterý v řeckém listu Kathimerini publikovala reportérka Tania Georgiopoulou článek, kde popisuje rozhovor, který vedl řecký ministr pro přistěhovalectví a azyl Notis Mitarakis se zahraničními tiskovými korespondenty. V rámci rozhovoru ministr Mitarekis  uvedl, že má k dispozici důkazy o tom, jak Ankara nejenom nedodržuje dohody uzavřené mezi EU a Tureckem a mezi Řeckem a Tureckem o kontrole migračních toků do Řecka, ale naopak umožňuje a dokonce usnadňuje nelegální přechody. „Rád bych také upozornil na důkazy, které máme k dispozici a které ukazují, že tyto cesty jsou organizovány obchodníky s lidmi a někdy jsou podporovány nevládními organizacemi působícími v této oblasti,“ řekl Mitarakis. V této souvislosti ministr představil video poskytující informace o tom, jak turecká pobřežní stráž přehlíží nelegální přechody imigrantů a jedná agresivně proti řecké pobřežní stráži. Tím příslušníkům řecké pobřežní stráže stěžuje výkon služby při ochraně své hranice, čili i hranice Evropské unie.

V rozhovoru řecký ministr dále uvedl: „Existují spolehlivé informace o tom, že obchodníci na zakázku shromažďují skupiny imigrantů ze Somálska a těm následně zajistí jejich nelegální převoz do Řecka. Počet imigrantů na západním pobřeží Turecka se pohybuje mezi 2 až 3 tisíci. Existují důkazy o tom, že Somálci získali v Turecku nezákonnou cestou zdravotní nebo studentská víza.“ Somálci totiž mohou, na rozdíl od jiných národností, bez omezení vstoupit do Turecka. Ti se pak za pomocí těchto obchodníků, což jsou ve skutečnosti dobře organizované pašerácké gangy profitující z nelegálního převozu imigrantů, nelegálně dostanou na řecké ostrovy. Na závěr rozhovoru řecký ministr sdělil: „Řecko nebude pro imigranty branou do Evropy a nebude podporovat sítě nelegálního obchodování.“ Do Řecka letos podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky dorazilo na 15.000 imigrantů a téměř 10.000 z nich doplulo na ostrovy v Egejském moři. Hlavně na ostrově Lesbos, Chios či Samos je situace velmi kritická, protože tamní tábory pro imigranty jsou přeplněné.

Hnutí SPD neustále upozorňuje na možné bezpečnostní riziko, spočívající v přílivu nelegálních imigrantů do Evropy, neboť se mezi nimi nacházejí i vyznavači Islámského státu hlásící se k celé řadě teroristických útoků v zemích EU. Naší povinností je zabezpečit pro občany České republiky jejich bezpečí a i proto prosazujeme referendum o vystoupení ČR z EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama