Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2020 8:29:14

Rezignující Metnar, neústupnost Schillerové a sliby premiéra Babiše

          Rezignující Metnar, neústupnost Schillerové a sliby premiéra Babiše

Výhrůžky ministrů obrany osobní rezignací při nedodržení požadované výše financí pro svůj resort ve státním rozpočtu nejsou novým způsobem vyděračství.

 

Ex-ministr obrany  Jaroslav Tvrdík svému slibu dostál v roce 2003, nyní je zdá se na řadě ministerský armádní „ šéf“  Lubomír Metnar.

   Eskalaci napětí  před schvalováním návrhu státního rozpočtu na rok 2021 svou neústupností  ve škrtu 10 miliard Kč pro armádu stupňuje i premiér vlády Andrej Babiš. Je na místě položit si otázku, zda skutečně prosazuje potřeby příslušníků armády ČR nebo naplňuje  jeden z mnohých slibů , který je součástí společného prohlášení  ze dne 7. března 2019 po jeho setkání s prezidentem USA  Donaldem Trumpem, ve kterém se uvádí:  „ Znovu potvrzujeme , že naše závazky na každého člena  aliance v rámci  společné bezpečnosti činí 2% na investice do obrany a modernizace svých ozbrojených sil“.

   V souvislosti se zvolením Joe Bidena do prezidentského úřadu USA lze očekávat  návrat  americké  zahraniční politiky z doby  ex – prezidenta Obamy. K další eskalaci  rozpínavosti USA a vyvolávání   nových  vojenských  konfliktů , včetně provokací na adresu Ruské federace  v zájmu potřeb  současného světového četníka.

Přemlouvání premiéra Babiše a ministryně financí Schillerové k podpoře jejich návrhu státního rozpočtu zůstalo tentokrát  nevyslyšeno i u KSČM. Stranické orgány KSČM svým hlasováním  jednoznačně potvrdily, že  chystané nákupy vojenské techniky pro potřeby expedičního sboru našich příslušníků v zahraničních misích a pro potřeby NATO  v době stále se zvyšujícího se zadlužení státu, ale i občanů nemají prioritu.

  KSČM svým rozhodnutím  nepodpořit  výdaje určené k  nákupu vojenské výzbroje a techniky , sloužící nikoliv primárně pro  zabezpečení obrany  českého státu,  dala  najevo potřebu řešit v současnosti  jiné priority státu. Mezi ně zcela jistě patří financování  veřejného zdravotnictví, stejně jako výdaje na sociální oblast.

KSČM  svým rozhodnutím dala vzkaz médiím, že není součástí vládní koalice, jak je často mainstreamem  občanům záměrně vnucováno a předhazováno.  Občanům ČR  ujištění , že skončil  čas řešit rozpory a ekonomické zájmy mocenských států  vojenskou cestou a astronomickým navyšováním zbrojení na úkor zabezpečení důstojného života všech!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama