Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2012 13:35:03

Vodní toky na Rožnovsku prozatím bez problémů

Vodní toky na Rožnovsku prozatím bez problémů

Případné nebezpečí povodní monitoruje pravidelně Odbor životního prostředí Městského úřadu Rožnov i Hasičký sbor města Rožnov pod Radhoštěm. Prozatím naštěstí nejsou hlášeny žádné zvýšené hladiny vodních toků. Pouze v sobotu 25. února museli ....

 

Případné nebezpečí povodní monitoruje pravidelně Odbor životního prostředí Městského úřadu Rožnov i Hasičký sbor města Rožnov pod Radhoštěm. Prozatím naštěstí nejsou hlášeny žádné zvýšené hladiny vodních toků. Pouze v sobotu 25. února museli rožnovští hasiči na potoce Kání v místní části Horní Paseky odházet sníh navátý v toku potoka. Ucpaná vodní propusť byla také v potoku místní části Mokré. Radnice na čtvrtek 1. března svolala pravidelné cvičení povodňové komise.


Prozatím jen drobné komplikace přineslo v posledních dnech na Rožnovsko oteplení a s ním spojené tání ledu a sněhu. V sobotu 25. února vyjížděli rožnovští hasiči k ucpané vodní propusti v Mokrém, kde voda vytékala na zahradu rodinného domu. Krátce poté pak zasahovali v místní části Horní Paseky, kde se voda vylila ze svého koryta na zemědělskou plochu kvůli sněhu navátému v toku potoka. V obou případech hasiči ucpaná místa vyčistili a voda se tak vrátila do svého původního toku.
„Město Rožnov a jeho složky, především městská policie, hasičský sbor a odbor životního prostředí MěÚ samozřejmě při současném tání pravidelně kontroluje vodní toky. Městský úřad využívá především internetové přístupy k hodnotám elektronického měření hladin v Rožnovské Bečvě a na Hážovce, které jsou kontrolovány prostřednictvím tzv. limnigrafů. Co se týká drobných vodních toků, tam máme vodočetné latě, pomocí kterých fyzickou kontrolou v případě avizovaných zvýšení hladin zjišťujeme jejich stav a případné nebezpečí vylití toků z jejich koryt. Prozatím ale tato situace nehrozí a všechny vodní toky v Rožnově a okolí jsou bez problémů,“ řekla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Rožnovská radnice na čtvrtek 1. března svolala pravidelné cvičení povodňové komise města. Jeho cílem je především prověření připravenosti povodňové komise města a jednotlivých složek integrovaného záchranného systému.

Fotografie ze sobotního zásahu hasičů naleznete zde. Autorem fotografií je Hasičský sbor města Rožnov pod Radhoštěm.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama