Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2020 7:29:49

Nesouhlasíme s proimigrační politikou miliardáře George Sorose!

Nesouhlasíme s proimigrační politikou miliardáře George Sorose!

Podporovatel imigrace do unijních zemí miliardář Soros je proti ústupku Evropské unie vůči Maďarsku a Polsku při jednání o budoucím sedmiletém rozpočtu.

Nejvyšší představitelé jednotlivých unijních zemí se minulý čtvrtek na bruselském summitu dohodli na kompromisních pravidlech, za nichž bude možno čerpat finance v rámci budoucího sedmiletého rozpočtu a krizového koronavirového fondu. Proti dohodnutým pravidlům se silně ohradil největší sponzor migrační politiky EU americký filantrop George Soros.

Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje na cílené aktivity dnes již devadesátiletého George Sorose, který se narodil v Budapešti. V roce 1947 utekl z Maďarska do Británie a odtud odešel v roce 1956 do Spojených států. Zde jako makléř získal miliardy dolarů pro svůj investiční fond Quantum, které mu přinesly machinace s librou a následně s japonským jenem. Tyto peníze následně v roce 1979 převedl do své nadační sítě Open Society Foundations (OSF), která po celém světě prostřednictvím svých poboček podporuje nelegální migraci. Dne 2. listopadu minulého roku byl v britském deníku The Guardian zveřejněn přepis rozhovoru s Georgem Sorosem, ve kterém zmínil svou hrdost nad tím, že už několik let prostřednictvím svých fondů finančně podporuje projekty, jež jsou cíleny na podporu celosvětové ilegální migrace. Příklady máme jak ze Spojených států amerických a ze zemí EU, tak i z České republiky.

Hnutí SPD dobře ví o aktivitách nadací George Sorose v České republice, které stále pokračují a jsou realizovány pomocí různých neziskových organizací. Tyto „neziskovky" vrůstají do státní správy, politických stran, čerpají pro sebe rozpočtové prostředky, snaží se ovládnout média. Jednají v zájmu nadnárodních společností a v zájmu potlačování tradičních a národních hodnot jednotlivých zemí. Toto jednání morálně zdůvodňují falešnou záminkou ochrany menšin. V České republice tyto neziskovky podporují ve spolupráci s probruselskými „sluníčkářskými“ stranami okolo padesáti projektů.

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se minulý čtvrtek na bruselském summitu dohodli na kompromisních pravidlech podmiňujících vyplácení unijních peněz v rámci budoucího sedmiletého rozpočtu a krizového koronavirového fondu. Původní návrh vetovalo Polsko a Maďarsko z důvodu možného pozastavení při porušování tzv. vlády práva. Schválený nový návrh počítá s tím, že pokud by Evropská komise na základě podmínky související s tzv. vládou práva chtěla některému státu zastavit čerpání dotací, bude muset věc nejprve posoudit unijní soud. Právě tento ústupek, který si prosadilo Maďarsko a Polsko, tvrdě kritizoval miliardář George Soros na webu Project Syndicate, kde též představil svůj pohled na podmíněnosti čerpání unijních peněz dodržováním zásad tzv. právního státu. Soros se vyjádřil, že je silně morálně rozhořčen nad kompromisní dohodou o rozpočtu Evropské unie. EU prý díky dohodě Angely Merkelové s Viktorem Orbánem čelí existenční hrozbě. „Kleptokratický režim premiéra Viktora Orbána v Maďarsku a v menší míře i neliberální vláda Práva a spravedlnosti v Polsku ostře zpochybňují hodnoty, na nichž byla Evropská unie postavena,“ uvedl Soros, který dále sdělil: „Též rozumím, že německá kancléřka nechce, aby další země, Maďarsko, oznámilo záměry o vystoupení z Evropské unie. To je údajně to, na co se Orbán v posledních dnech připravoval, jelikož jeho režim má velmi rozšířenou korupci, což by bylo proti podmínce právního státu EU pro vyplácení finančních prostředků Evropské unie.“ 

Hnutí SPD nesouhlasí se Sorosovou politikou, kterou v minulosti výstižně definoval šéf italské Ligy Matteo Salvini. Sorose označil za muže, který si přeje, aby se unijní státy staly obrovskými uprchlickými tábory, protože má rád otroky. Maďarský premiér Viktor Orbán se v minulosti o Sorosovi vyjádřil, že podporuje enormními finančními prostředky ilegální migraci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama