Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2020 8:48:00

Státní rozpočet v zajetí komunistů vyjde náš stát draho

Státní rozpočet v zajetí komunistů vyjde náš stát draho

Poslanecká sněmovna v pátek hlasy hnutí ANO, ČSSD a KSČM schválila vládní návrh státního rozpočtu pro rok 2021. Poslanci hnutí STAN návrh nepodpořili a považují úlitby komunistům v podobě snížení prostředků na armádu za špatný signál našim zahraniční


„Nedůstojné handrkování o rozpočtu opět skončilo úlitbami pro komunisty, včetně oslabení pozice ČR v NATO. Ještě horší zprávou je schválená podoba rozpočtu: bez vize, bez naděje na lepší budoucnost. Takhle do té krize skočíme rovnýma nohama a nezachrání nás ani nové naleziště Lithia,“ řekl předseda Vít Rakušan.

„Návrh rozpočtu, který předložila vláda, je od začátku úplně špatně nastavený. Obsahuje nereálné příjmy, postrádá sebemenší ambice šetřit na výdajové stránce a jeho struktura vůbec nereflektuje potřeby 21. století. Takový rozpočet roztáčí dluhovou spirálu. Jsem znepokojena z toho, jakým způsobem vláda k nejdůležitějšímu zákonu roku přistoupila. O podporu požádala politické strany až v době, kdy už nebylo možné měnit základní parametry. Několik dní před závěrečným hlasováním. Takto se stát řídit nemůže. Právě neschopnost vlády jednat konstruktivně nás dovedla do situace, kdy o rozpočtu rozhodují komunisté i třicet let po revoluci,“ upozornila poslankyně STAN Věra Kovářová.

„Vláda se při schvalování rozpočtu doslova zaprodala komunistům. Koupila si jejich hlasy výměnou za snížení výdajů na armádu, která je důležitou součástí boje s šířením epidemie. A nechci si ani domýšlet, jaké mohou být další ústupky komunistům za jejich podporu současné vládní politiky. Jak draho vládu vyšel dnešní den, se ukáže v příštím roce, ale první obětí vlády bude zřejmě ministr obrany Lubomír Metnar, který řekl, že pokud projde pozměňovací návrh komunistů, rezignuje,“ doplnila Kovářová.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama