Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 14:00:28

Dobeš nedůstojnými tanečky kolem školného dokazuje

Dobeš nedůstojnými tanečky kolem školného dokazuje

Dobeš nedůstojnými tanečky kolem školného dokazuje, že je nejhorším ministrem školství za posledních dvacet let

ČSSD považuje tanečky ministra školství Josefa Dobeše okolo zavedení školného na veřejných vysokých školách za nepřijatelné a nedůstojné. Zatímco donedávna ministr do roztrhání těla hájil tzv. odložené školné, včera od zavedení školného zcela odstoupil a představil vizi plateb pro studenty, kteří překročí dobu studia či studují dvě vysoké školy současně.

Stačilo ovšem jenom několik málo hodin k tomu, aby ministr Dobeš opět zcela otočil - v podvečer prezentoval další „novou“ verzi školného a chce, aby studenti platili i zápisné. Aktuální návrh, tedy platba 2200 korun za semestr, je však velmi nesystémový – vysokým školám v jejich rozvoji zásadně nepomůže a studentům při dalším vládním zdražování ve všech oblastech způsobí velké finanční obtíže. Tento návrh je pouze jinou formou školného, kdy můžeme v budoucnu očekávat skokové navýšení těchto částek.

ČSSD zásadně odmítá privatizaci vzdělávání v naší zemi a zavádění povinných plateb na veřejných vysokých školách. Jsme přesvědčeni, že jediným efektem, kterého by mohl tento chybný plán docílit, by byla zásadní sociální bariéra pro získávání vzdělávání v naší zemi.

Ohňostroj nápadů na to, jak sáhnout vysokoškolským studentům do peněženky, působí komicky až do doby, kdy si uvědomíme, že je s plnou vážností a veřejně skutečně prezentuje ministr školství této země a že tím dennodenně způsobuje ve vysokoškolské oblasti větší a větší chaos. Josef Dobeš nás tak každým dnem přesvědčuje o tom, že vládní koalice nemá v oblasti školství a vzdělávání žádnou vizi a koncepční řešení a že on sám je opravdu ten nejhorší ministr školství, kterého naše země po listopadu 1989 má.

Marcel Chládek, senátor a stínový ministr školství za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama