Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 17:38:27

Senátní výbor navrhuje odložení důchodové reformy

Senátní výbor navrhuje odložení důchodové reformy

Návrh odložit důchodovou reformu vlády P. Nečase na rok 2016 tak, jak to prosazuje ČSSD, schválil na dnešním jednání senátní Výbor pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice.

K tomuto závěru došel po projednání petice ČSSD "Proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády Petra Nečase", kterou loni během pouhých 17 listopadových dnů podepsalo více než 90 tisíc občanů ČR.

„Výbor potvrdil výhrady petentů a uznal návrh za opodstatněný.  Zítra bude tento návrh usnesení projednán na plénu Senátu Parlamentu České republiky,“ sdělil místopředseda výboru Marcel Chládek.

ČSSD považuje důchodovou reformu, kterou prosadila vládní koalice díky své většině ve Sněmovně, za nespravedlivou a asociální s tím, že na ni doplatí zejména nejnižší příjmové vrstvy. Reforma je navíc spojena s riskantním vyvedením peněz ze státního průběžného systému do soukromých penzijních fondů, což sociální demokracie pokládá v době deficitních veřejných rozpočtů za nezodpovědné a nepřijatelné.

Tiskové oddělení ČSSD


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama