Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2012 18:12:05

Petiční výbor Poslanecké sněmovny žádá o odložení důchodové reformy na rok 2016

Petiční výbor Poslanecké sněmovny žádá o odložení důchodové reformy na rok 2016

Petiční výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR dnes na veřejném zasedání projednal petici ČSSD „Proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“.

Petici sociální demokracie, která odmítá asociální vládní reformy a privatizaci peněz důchodců do soukromých penzijních fondů, podepsalo za 17 listopadových dní přes 90 tisíc občanů. Petici ve veřejném slyšení projednal již před třemi týdny ve veřejném slyšení Senát Parlamentu ČR.

„Vládní reformy zdražují život všem. Postihují však občany nespravedlivě a nerovnoměrně, nejvíce dopadají na staré, nemocné, postižené a sociálně slabé. 90 tisíc podpisů za pouhých sedmnáct dní je jasný signál vládě P. Nečase o tom, že její destruktivní politiku naši občané odmítají,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Petiční výbor Poslanecké sněmovny (PV) Parlamentu ČR přijal dnes tato usnesení:

1)    PV považuje petici ČSSD „Proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“ za důvodnou.
2)    PV žádá ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, aby stabilizoval 1. pilíř důchodového systému (průběžný systém), transformoval 3. pilíř (současné důchodové připojištění) a odložil zřízení 2. pilíře na termín 1.1.2016.
3)    PV navrhuje Poslanecké sněmovně schválit novely zákonů o důchodovém spoření č.426/2011 Sb. a 428/2011 Sb. v navrženém znění (Sněmovní tisk č. 589).

Tiskové oddělení ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama