MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2012 9:54:59

Zdaňte hazard a nemusíte rušit porodné

Zdaňte hazard a nemusíte rušit porodné

Ministr financí Miroslav Kalousek předkládá vládě novelu loterijního zákona, která zvyšuje daňové zatížení hazardních společností o jediný procentní bod. To je podle vedení KDU-ČSL nepřijatelné.

„Zatímco občanům naordinoval ministr Kalousek razantní úspornou dietu, ke  společnostem provozujícím hazard je o poznání přívětivější,“ říká Pavel Bělobrádek. „Podle nového zákona by se totiž loterijním a sázkovým společnostem zvýšila daňová zátěž o jeden procentní bod. Příjmy státu z hazardu by se tak zvedly ze současných 9 miliard na pouhých 9,1 mld Kč. To vše v době, kdy chce vláda sjednotit DPH na 20 %, zrušit porodné, zmrazit důchody a na lidi uvaluje další daně, například uhlíkové,“ dodává předseda KDU-ČSL.

 Vláda ODS, TOP 09 a Starostů a VV opět dokazuje, že zatímco obyčejní lidé si mohou donekonečna utahovat opasky, skupiny vyvolených jsou zřejmě nedotknutelné. „Až ministr financí nalezne odvahu razantně zvýšit daně loterijním a sázkovým společnostem, nebude muset rušit porodné. Dilema, zda chce podporovat spíš maminky nebo provozovatele kasin, si ale bude muset místopředseda TOP 09 vyřešit sám,“ uzavírá Pavel Bělobrádek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama