Mgr. Martin Hanousek

krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • SZ
  • Hradec Králové
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.01.2021 9:15:00

Koronavirus znovu omezil školy, dopravu i provoz magistrátu

Koronavirus znovu omezil školy, dopravu i provoz magistrátu

Od začátku nového roku dochází opět k několika výrazným změnám, které se dotknou veřejného života.

Od včerejška je znovu omezený provoz základních škol, prezenčně studují děti prvních a druhých ročníků, ostatní mají distanční výuku. Mateřské školy zůstávají otevřené. Omezena je také městská hromadná doprava, od pondělí jezdí vozy dle druhého sloupce jízdního řádu. S omezením musí v lednu počítat také návštěvníci hradeckého magistrátu. Budova je pro veřejnost otevřena po určitou dobu pouze v pondělí a ve středu.

„Opět jsme museli reagovat na vládní opatření a nechat otevřené pouze první a druhé třídy základních škol, ostatní ročníky mají distanční výuku. Zároveň jsme znovu vybrali dvě školy – ZŠ Josefa Gočára a ZŠ Sever, které nyní slouží k výuce dětí rodičů pracujících v bezpečnostních složkách, zdravotnictví či sociálních službách. Obě školy takto pomáhaly už na podzim a jejich způsob zajištění výuky se nám i rodičům velice osvědčil,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. V Hradci Králové také zatím fungují všechny mateřské školy. „Rozhodně nemáme v plánu začít mateřské školy zavírat. K tomu dojde, pokud to bude nevyhnutelné, nebo nebude dostatek dětí či pedagogického personálu,“ doplnil Hanousek.

Od začátku tohoto týdne musí s omezením počítat i cestující MHD, vozy nově jezdí podle prázdninového jízdního řádu. Platí tedy druhý sloupec v jízdním řádu nazvaný „Pracovní den – omezení dopravy MHD.“ I nadále je zastaven také provoz nočních a školních linek a také výpomocných spojů.

Provoz magistrátu zůstává v novém roce na téměř stejné úrovni, jako tomu bylo před Vánoci a během svátků. Budova zůstává pro veřejnost otevřená v pondělí od 12 do 17 hodin a ve středu od 8 do 13 hodin. Ostatní možné záležitosti je doporučeno vyřizovat telefonicky nebo elektronicky. Bez omezení jsou vyřizovány rezervace provedené přes internetový objednávkový systém, a to na odboru dopravně správních agend a na odboru správním. Vzhledem k velkému zájmu podnikatelů jsou také rozšířeny úřední hodiny odboru Živnostenský úřad, a to na pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v ostatní dny je pak možné záležitost vyřídit na základě telefonické rezervace.

Magistrát i nadále provozuje linky pomoci, které jsou určené k řešení obtížné sociální situace.

Linky pomoci:  607 041 577; 725 434 533; 607 042 086; 702 149 138; 607 042 219


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama