Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2021 7:44:00

Populističtí narcisisté jsou možná zábavní, ale nebezpeční

Populističtí narcisisté jsou možná zábavní, ale nebezpeční

Komentář na facebookovém profilu ke vpádu Trumpových příznivců do budovy Kapitolu


Všehoschopní populističtí narcisisté jsou možná chvíli zábavní, určitě vzbuzují emoce, leccos i prosadí – ALE! Rozbíjejí demokratický systém, posouvají pravidla, ignorují hodnoty. Ve zlomových okamžicích se nakonec vždy ukáže, že jsou nebezpeční. V USA, v ČR, kdekoliv.

Demokratický politik musí respektovat ústavu a zákony, ale taky ducha ústavy, demokratické hodnoty, morálku, vůli voličů, jiné lidi (než jen sebe) a tedy také svoje politické soupeře. Jistě, je to nepohodlné. Ale jedině tak demokracie funguje. A SPOLU vám takové politiky nabízíme.

Násilí je v demokracii nepřijatelné, útok na demokratické instituce nelze obhájit. A nelze obhájit ani politiky, kteří k tomu lidi vybízejí nebo k násilí mlčí. Vlastní politický názor nesmí nikdo upřednostňovat před vládou práva, demokratickým rozhodnutím lidu a ústavou.

Útok na Kapitol je děsivá věc. Nemůže nám to být jedno. Na americké demokracii záleží. USA jsou garantem svobody a ochranou dem. světa. To se prokázalo v posled. sto letech opakovaně. Přejme americkým přátelům, ať to zvládnou a americká demokracie z toho vyjde posílena. Je to v našem zájmu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama