Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2021 8:36:00

Česká republika musí požádat o pomoc sousední státy

Česká republika musí požádat o pomoc sousední státy

Lidovci vyzvali 10. ledna 2021 premiéra České republiky Andreje Babiše, aby okamžitě požádal okolní státy o pomoc. Podle KDU-ČSL je situace v řadě krajů už kritická a vláda by ji měla urgentně řešit.

 „Vyzýváme premiéra Babiše a ministra zdravotnictví Blatného, aby se okamžitě a se vší vážností začali zabývat kritickou situací ve zdravotnictví a v sociálních službách. V souvislosti s prudkým nárůstem nemocných je situace v řadě nemocnic dále neudržitelná. Na mnoha místech chybí zdravotnický i pomocný personál a zdravotníci jsou už zcela vyčerpaní. Navíc v řadě krajů začínají chybět lůžka nebo se velmi brzo dostanou na hranu kapacity,“ poukazuje na současnou kritickou situaci ve zdravotnictví a sociálních službách předseda lidovců Marian Jurečka.

„Premiér by měl okamžitě požádat okolní země o pomoc s přijímáním pacientů z České republiky nebo o případné poskytnutí zahraničních zdravotníků, kteří by nám pomohli současnou situaci zvládnout,“ vyzval Andreje Babiše místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, podle kterého vyčerpaným zdravotníkům navíc ubírá sílu i zmatený postup vlády při očkování zdravotního personálu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama