Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2021 15:32:00

Nerušme známky

Nerušme známky

Komentář na facebookovém profilu k pokynu MŠMT, aby školy namísto známek více využívaly slovní hodnocení.


Není pochyb o tom, že současný stav dokážou někteří velmi dobře využít pro dosažení svých cílů. Obzvlášť dobře se v nelehkých časech orientují progresivisté, kteří by nejraději vše převrátili naruby.

Ne náhodou je jedním z jejich hlavních cílů školství. Možnost ovlivňovat děti a mladou generaci v naší historii využili a zneužili všichni totalitáři. Očividně už nejsou jen součástí různých ziskových neziskovek, ale operují přímo na Ministerstvu školství.

Jinak si opravdu nedovedu vysvětlit pokyn z resortu ministra Plagy, aby školy namísto známek více využívaly slovní hodnocení.

Známky nejsou žádný relikt minulosti. Žádná zpátečnická záležitost spojená s komunistickou minulostí. Známky mají své opodstatnění a slovní hodnocení je nikdy nemůže nahradit. Motivují a jsou jasným a srozumitelným ukazatelem výkonnosti. Nedají se totiž "okecat". Jako tomu je u slovního hodnocení.

Jistě, někdy jsou nespravedlivé...

Mohou “znepříjemnit” život dítěti i rodičům. Ale i to je součást přípravy na budoucí život a práci. Naučit se překážky zdolávat, ne obcházet.

Nerušme známky. Více chytrých žáků nám to nepřinese a úroveň školství to rozhodně nezvýší...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama