Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2021 16:57:00

Veřejné slyšení k petici Voda je život

Veřejné slyšení k petici Voda je život

V Senátu se konalo 11. ledna za přísných hygienických podmínek veřejné slyšení k petici Voda je život pod Výborem pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice.

 Sešli se zástupci ministerstva zemědělství, ministerstva životního prostředí, dotčených institucí a odborníci z vodohospodářských společností.

Petice zdůrazňuje, že voda je surovina zásadní pro život. Petenti žádají, aby voda, vodárenská infrastruktura, hospodaření s vodou a peníze, které za vodu platíme, byly pod správou a kontrolou státu nebo měst, jako veřejná služba, ne zdroj zisků z podnikání, či dobývání renty. Zpravodajkou petice je senátorka Jaromíra Vítková.

„Petice byla v Senátu přijata 24. června 2020 a od té doby jsem prostudovala řadu materiálů, setkala jsem se se zástupcem petentů a vzhledem k tomu, že je to důležitá problematika, navrhla jsem uspořádat v Senátu veřejné slyšení v rámci přísných hygienických opatření, protože jiné setkávání, jako kulaté stoly a semináře, není umožněno. I když petenti nedorazili, jednání bylo velmi užitečné, jak se účastníci shodli. Ze strany senátorů zazněl příslib, že se budou této oblasti věnovat i nadále,“ sdělila senátorka Vítková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama