Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2021 22:48:00

Veřejné připomínkování legislativy je jen další Potěmkinovskou vesnicí

Veřejné připomínkování legislativy je jen další Potěmkinovskou vesnicí

Komentář na facebookovém profilu k tzv. veřejnému připomínkování legislativy Evropské unie

 Takzvané veřejné připomínkování legislativy, kterou chrlí Evropská komise, je jen další Potěmkinovskou vesnicí, jichž je Evropská unie plná.

Navenek se to celé tváří, že prakticky každý občan EU má možnost cokoli, co z Evropské komise vypadne, připomínkovat, všední realita je ovšem úplně jiná. Nelze u práce dennodenně sledovat, co zase v Bruselu vymysleli, pokud nás na to naši europoslanci včas neupozorní...

Aktuálně taková (ne)diskuse proběhla na téma nové legislativy týkající se migrace. Co bych Evropské komisi napsala já?

Vážená Evropská komise!

Vyjadřuji se tímto k Vašemu návrhu Strategie pro migraci, azyl, integraci a dobrovolný návrat a v rámci tzv. veřejné konzultace tímto vyslovuji svůj naprosto zásadní nesouhlas s Vaší snahou nahradit v zákonech deportace nelegálních migrantů chimérou, kterou nazýváte „dobrovolný odchod“.

Ve skutečnosti nejde o nic jiného než o jakési „výpalné“ či „úplatek“, které budou členské státy z peněz svých daňových poplatníků platit nelegálním migrantům. „Výpalné“ či „úplatek“, o jejichž účinnosti lze navíc úspěšně pochybovat.

Evropská komise by namísto toho měla navrhnout legislativu, která účinně zamezí nelegální migraci, respektive umožní členským státům rychlou a bezodkladnou deportaci nelegálních migrantů do zemí jejich původu či do vybraných bezpečných zařízení, kde na svoji deportaci počkají.

Inspiraci by Evropská komise měla hledat kupříkladu v australské legislativě.

Zuzana Majerová Zahradníková
poslankyně Poslanecké sněmovny PČR
V Olomouci 14. 1. 2021

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama