Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2021 20:43:00

Maďarsko se vykašlalo na Evropskou unii

Maďarsko se vykašlalo na Evropskou unii

Komentář na facebookovém profilu k očkování napříč EU.

To je správná cesta. Maďarsko se vykašlalo na Evropskou unii, protože ta dodává vakcíny proti covid-19 velmi pomalu. Státy mimo EU to řeší mnohem efektivněji. Těm občanům, kteří se dobrovolně rozhodnou očkovat, musí být umožněn bezpečný výběr z dostupných vakcín. Zároveň prosazujeme, že očkování musí být na bázi dobrovolnosti a nikdo nesmí být k očkování nucen. Nelze omezovat občanské svobody těch lidí, kteří očkování odmítají.

Jak informovaly Novinky.cz, Maďaři považují za skandální prodlevy ve společném evropském nákupu a distribuci vakcíny proti koronaviru. Rozhodli se proto jednat na vlastní pěst a předběžně vyjednali nákup čínské očkovací látky Sinopharm.

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó ve čtvrtek konstatoval, že Spojené státy, Velká Británie a Izrael jsou už v očkování obyvatel proti nemoci covid-19 mnohem dál než členské státy Evropské unie. „Omezení zavedené kvůli šíření koronaviru není možné zrušit kvůli skandálně pomalému nákupu vakcín Evropskou komisí,“ řekl šéf maďarské diplomacie.

Szijjártó připomněl, že Brusel sliboval, jak se začátkem roku 2021 v celé Unii rozběhne očkování „obrovskou rychlostí“ a postupně bude možné zrušit jednotlivá omezení. „Je to skandální, když si uvědomíme, že Evropská komise měsíce kritizovala země včetně Maďarska, které chtěly získat vakcíny z jiných zdrojů,“ dodal maďarský ministr zahraničí.

EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama