MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2021 17:33:00

Provoz vakcinačního centra v Českých Budějovicích odstartuje zítra zkušebním pro

Provoz vakcinačního centra v Českých Budějovicích odstartuje zítra zkušebním pro

Celkem sedm objektů, kde se na jihu Čech uskuteční očkování veřejnosti proti covidu-19, schválil v pondělí 18. ledna Krizový štáb Jihočeského kraje. Velkokapacitní centra vzniknou v krajském a šesti okresních městech.

 Potvrdil to hejtman Martin Kuba s tím, že jejich provoz bude mít vždy na starosti příslušná nemocnice. Tedy českobudějovická, českokrumlovská, jindřichohradecká, písecká, prachatická, strakonická a táborská.

Jak Kuba dále uvedl, v Českých Budějovicích bude očkovací centrum na výstavišti v Pavilonu T1, v Českém Krumlově ve Sportovní hale, v Jindřichově Hradci na Fakultě Vysoké školy ekonomické, v Písku v Nemocnici Písek, v Prachaticích v Hotelu Park, ve Strakonicích v tělocvičně STARZu a v Táboře nejprve v Nemocnici Tábor a posléze na zimním stadionu.

„Zahájení provozu vakcinačního centra v Českých Budějovicích odstartuje zkušebním provozem v úterý 19. ledna. Do konce týdne bude zahájení v Písku a v Táboře v nemocnici, kde výstavba centra bude později přesunuta na táborský zimní stadion, kde je příprava nejnáročnější. Očkovací centra v Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Prachaticích a Strakonicích se momentálně připravují a v nejbližších dnech započne jejich výstavba,“ nastínil hejtman s tím, že ke konci února už by měla být všechna OČKOcentra v provozu.

Prozatím se podle Kuby mohou senioři nechat očkovat v jednotlivých nemocnicích, které zatím kapacitně vyhovují. „Je ale logické, že časem budeme muset kapacity navyšovat už proto, že k novým zájemcům přibude nutnost přeočkování těch dřívějších. Právě proto je nezbytné vybudovat OČKOcentra, která by měla zatím fungovat do 30. června,“ uzavřel jihočeský hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama