Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2021 5:34:00

Gratulace Arminu Laschetovi k zvolení novým spolkovým předsedou CDU

 Gratulace Arminu Laschetovi k zvolení novým spolkovým předsedou CDU

Novým předsedou vládní Křesťanskodemokratické unie německé kancléřky Angely Merkelové se stal ministerský předseda Severního Porýní-Vestfálska Armin Laschet. K jeho zvolení mu poblahopřál předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

 Vážený pane předsedo, vážený Armine Laschete,

dovolte mi, abych Vám osobně i ve jménu předsednictva KDU-ČSL pogratuloval ke zvolení spolkovým předsedou CDU. Do Vaší nové funkce Vám přeji mnoho sil při hledání řešení, která přinesou stabilitu a prosperitu Vaší straně i celé zemi a která úspěšně provedou CDU volebním rokem 2021.

Osobně mne velice těší, že v čele CDU bude stát někdo, kdo chce pokračovat ve snaze sjednocovat společnost a komu záleží na každém jednotlivci. Jak jste řekl ve svém sobotním kandidátském projevu – jedna z nejdůležitějších věcí v politice, je důvěra lidí, že slova mohou být přeměněna v činy. I my v KDU-ČSL se těmito myšlenkami řídíme proto jsme se rozhodli v parlamentních volbách, které nás čekají v říjnu, kandidovat v koalici s ODS a TOP09 a společně chceme pro naši zemi lepší budoucnost.

Jsem velmi rád, že KDU-ČSL našla v CDU silného partnera a přítele, se kterým můžeme společně reprezentovat naše křesťansko-demokratické hodnoty a to jak v bilaterálních vztazích, ale i na evropské úrovni.

Doufám, že jakmile to situace dovolí, najdeme možnost se setkat osobně a těším se na pokračování spolupráce mezi našimi dvěma stranami.

S přátelským pozdravem,

Marian Jurečka
předseda KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama